vrijdag 3 februari 2023

De Royal Enfield Hunter 350 is leverbaar vanaf 16 december

De Royal Enfield Hunter 350 is leverbaar vanaf 16 december. De stadsmotor, zoals Royal Enfield de Hunter 350 graag omschrijft, heeft het typische Royal Enfield-karakter in combinatie met een compacte maar toch krachtige geometrie.

De Hunter is gebaseerd op het 350cc-platform uit de J-serie, dat gecombineerd is met een Harris Performance-frame. De motorfiets heeft een eigentijdse uitstraling met twee kleuren, lichtmetalen velgen (110/70 x 17 inch voor en 140/70 x 17 inch achter), brede tubeless-banden en afgeronde achterlichten. Verder is hij compatibel met de Tripper TBT-navigatie van Royal Enfield, die als origineel motoraccessoire kan worden besteld.

Royal Enfield introduceert Super Meteor 650 in januari 2023 in India

Verder heeft de Hunter 350 remschijven met een diameter van van 300 mm voor en 270 mm achter, tweekanaals ABS, en een handige middenbok. Een led-achterlicht en een hoogwaardig digitaal-analoog dashboard met kilometerteller, ritteller, versnellingsindicator, brandstofmeter met waarschuwing voor laag brandstofpeil, klok en een onderhoudsherinnering maken het pakket compleet. Alle Hunter-varianten zijn voorzien van overzichtelijke stuurbedieningselementen, met draaischakelaars voor starten en verlichting die knipogen naar het verleden, en een USB-oplaadpoort.

De geometrie van de Hunter 350 is ontworpen om een optimale verhouding tussen hoogte en gewicht te bieden en tegelijkertijd superieur comfort, dankzij het brede, lange zadel uit één stuk. De aangepaste balhoofdhoek, de lage zadelhoogte van 790 mm en de korte wielbasis beïnvloedt de wendbaarheid van de Hunter, waardoor je vol zelfvertrouwen door het drukke verkeer kunt rijden.

De Hunter wordt aangedreven door een 349cc-luchtgekoelde ééncilinder. Brandstofinjectie zorgt voor 20,2 pk @ 6.100 tpm en 27 Nm koppel bij 4.000 tpm. Dit resulteert in een soepele, lineaire vermogensafgifte met een motorkalibratie die een levendige gasrespons geeft. Met een primaire balansas om trillingen tegen te gaan voelt hij zowel responsief als verfijnd aan. Het schakelen gaat zuiver en soepel door de geoptimaliseerde 5-versnellingsbak.

De nieuwe Royal Enfield HNTR 350 is verkrijgbaar voor een introductieprijs vanaf € 5.399,- en staat vanaf 16 december aanstaande bij de officiële Royal Enfield-dealers.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen