vrijdag 26 april 2024

De Triumph Chrome Collection

Geïnspireerd door de klassieke customlook die een belangrijk onderdeel is geweest van de geschiedenis van Triumph, van de originele verchroomde benzinetank van de Speed Twin uit 1937 tot de Tritons uit de jaren 60 en helemaal tot aan de geboorte van de custom classic-generatie, viert deze nieuwe collectie van prachtige limited editions het vakmanschap en het kunstenaarschap dat de kern vormt van Triumph’s DNA.

Elk van de tien nieuwe motorfietsen in deze verbluffende collectie zijn slechts één jaar in beperkte oplage verkrijgbaar en geven een unieke, gedurfde en knappe kijk op de nieuwste generatie van Triumph’s legendarische modern classic Bonneville-reeks en toonaangevende Rocket 3, met een handgemaakt en uniek verchroomd kleurschema, vergezeld van nieuwe Chrome Edition-accessoirekits.

De naam is Bond, Triumph Speed Triple 1200 RR Bond Edition

In navolging van de grote vraag naar de 2022 Gold Line limited editions, waarbij acht van Triumph’s meest iconische modern classics fellere kleuren en prachtig met de hand afgewerkte kleurenschema’s kregen, komt in 2023 de introductie van een nieuwe reeks van tien modellen in beperkte oplage; de Chrome-collectie.

Geïnspireerd door het custom chrome design erfgoed van het iconische verleden van het merk, viert de Chrome Collection Triumph’s ultramoderne chrome-detailing-faciliteit en de deskundige teams van gespecialiseerde ontwerp- en productie-ingenieurs die het proces gedurende vele jaren hebben geperfectioneerd, over honderden accessoires, mooie badges en detaillering. Het resultaat is elke keer weer een onberispelijke verchroomde afwerking – onderscheidend, stijlvol en prachtig met de hand gemaakt.

Elk van de tien nieuwe limited editions, die de legendarische Bonneville-reeks van Triumph en de wereldwijd toonaangevende Rocket 3 omvat, heeft een uniek Chrome Edition-schema, speciaal gekozen om het rijke erfgoed van elk model te weerspiegelen, en prachtig afgewerkt om de vermaarde reputatie van Triumph op het gebied van premium kwaliteit en uitzonderlijke detaillering te versterken. Samen met de opwindende prestaties, het neutrale rijgedrag en de moderne capaciteiten van de modern classics, combineren deze verbluffende specials hedendaags design met nostalgische echo’s van de diepe en rijke geschiedenis van de Bonneville.

Deze exclusieve limited editions zijn nu beschikbaar voor bestelling, zijn slechts één jaar beschikbaar en zullen vanaf eind 2022/begin 2023 bij dealers over de hele wereld verkrijgbaar zijn.

Rocket 3 R Chrome Edition

De nieuwe Rocket 3 R Chrome Edition is zonder twijfel een blikvanger. De smetteloze, volledig verchroomde brandstoftank met zijn Jet Black-accent, een echte schoonheid in zwart-wit, wordt aangevuld met Jet Black-spatborden, koplampbehuizing, voorspatbord, windscherm, radiatorkappen, zijpanelen en panelen achteraan. De bovenste radiatorkap en vorkbeschermers van mat aluminium vormen een verbluffend contrast met de zwarte motor en het frame.

De Rocket 3 R, de motorfiets met de grootste motorinhoud en een recordkoppel, is de ultieme high-performance roadster. Met een brede, vlakke koppelkromme, die zijn duizelingwekkende piek van 221 Nm bereikt bij 4.000 tpm en daarna niet meer afgeeft, is de 2.500cc-driecilindermotor een klasse apart met een motorkarakter als geen andere motorfiets.

De nieuwste technologie zorgt voor een zo soepel mogelijke vermogensafgifte, met een ride-by-wire-gashendel, vier rijmodi en geoptimaliseerde, hellingshoekafhankelijke tractiecontrole en ABS. De vering is ook van hoge kwaliteit, met een op twee manieren verstelbare Showa 47 mm USD-voorvork met 120 mm veerweg en een volledig verstelbare Showa monoshock RSU met piggyback-reservoir met een veerweg van 107 mm. Het remmen is altijd verzekerd en vertrouwenwekkend dankzij de hoogwaardige dubbele Brembo Stylema-remklauwen en 320 mm-schijven.

Een speciale Rocket 3 R Chrome Edition-accessoirekit is slechts één jaar beschikbaar en vult dit verbluffende nieuwe model aan, met een speciaal geselecteerde set aangepaste accessoires, waaronder lopende richtingaanwijzers en bar-end-spiegels.

Rocket 3 GT Chrome Edition

Gespierde aanwezigheid en brute kracht, in volledig ontspannen comfort. De Rocket 3 GT herdefinieerde de cruisercategorie, met de ongelooflijke cijfers van zijn specificatieblad en zijn moeiteloze toercapaciteiten.

Nieuw voor 2023 en slechts één jaar beschikbaar, staat de Rocket 3 GT Chrome Edition prachtig naast de Rocket 3 R en deelt hij dezelfde onberispelijke volledig verchroomde benzinetank met een opvallende en onderscheidende Diablo Red kleurstelling.

Jet Black koplampbehuizing, windscherm, voorspatbord, radiatorkappen, zijpanelen en panelen achteraan vullen het glanzende rood en chroom perfect aan, terwijl de vorkbeschermers in mat aluminiumzilver en de bovenste radiatorkappen de verbluffende lijnen benadrukken en prachtig aansluiten bij de bijpassende uitlaten en luchthappers.

660 kilometer met de Triumph Tiger Sport 660

De Rocket 3 heeft de grootste motorcapaciteit van alle productiemotoren ter wereld en levert een recordbrekend koppel en de daarbij horende hoogwaardige specificaties en technologie. Ride-by-wire gashendel plus geoptimaliseerde tractiecontrole in bochten en ABS zorgen voor veiligheid onder alle omstandigheden, terwijl de vier rijmodi kunnen worden aangepast aan de omstandigheden en de voorkeur van de rijder.

Over de hele motorfiets zijn hoogwaardige componenten te vinden, met op twee manieren verstelbare Showa 47 mm USD-vorken en een volledig verstelbare Showa-piggyback-monoshock, die het rijcomfort garandeert, zowel solo als met bagage. Dankzij de hoogwaardige dubbele Brembo Stylema-remklauwen met 320 mm-schijven rem je steeds met vertrouwen.

Bonneville T120 Chrome Edition

Het ultieme Britse motoricoon, de Bonneville T120, combineert hoogwaardige specificaties, moderne kwaliteiten, opwindende koppelrijke prestaties en de originele, iconische Bonneville-stijl. Voor 2023 krijgt de Bonneville T120 Chrome Edition een op maat gemaakte verbluffende nieuwe look.

De brandstoftank is het middelpunt van deze smetteloze limited edition, feilloos verchroomd, met een iconische en kenmerkende Meriden Blue gelakte omlijsting, prachtig gecombineerd met de contrasterende Jet Black spatborden, koplampbehuizing en zijpanelen. Een bijpassend Meriden Blue windscherm is ook verkrijgbaar als accessoire om de look af te ronden en het comfort tijdens lange ritten te verbeteren. Het windscherm zit ook in de speciale Bonneville T120 Chrome Edition accessoireset.

De 1.200cc Bonneville-motor met een laag inertievermogen is koppelrijk en biedt een indrukwekkende mix van power bij lage toerentallen en topvermogen, waardoor de T120 net zo leuk is op de zondagochtendrit als tijdens het dagelijkse woon-werkverkeer.

Technologisch geavanceerd en boordevol moderne functies, omvat de rijke uitrusting van de Bonneville  T120 een 41 mm voorvork, qua veervoorspanning instelbare dubbele achterwielophanging en dubbele Brembo-voorremklauwen met ABS. Het resultaat is een motor die dynamische wendbaarheid combineert met neutraal gebruiksgemak, nu met een uitzonderlijke nieuwe Chrome Edition-look.

Bonneville Bobber Chrome Edition

Van zijn gespierde houding tot zijn bekroonde gemakkelijke handelbaarheid, was de Bonneville Bobber meteen een hit. Gestripte stijl, spaakwielen, brede flat bars en die onmiskenbare hardtail-look – dit moderne icoon kreeg een trouwe aanhang.

In perfect contrast met zijn zwarte uitstraling en stijl, heeft de nieuwe Bonneville Bobber Edition een elegante verchroomde brandstoftank, prachtig afgewerkt met een Jet Black overlay en subtiel gedetailleerde Triumph-driehoekbadges. Onderscheidend en karakteristiek wordt deze monochrome make-over aangevuld met Jet Black-spatborden en zijpanelen met het kenmerkende Bobber-logo.

Een bijpassend kort voorspatbord in Jet Black is verkrijgbaar als accessoire, dat ook in de speciale Bonneville Bobber Chrome Edition accessoireset zit.

Met alle prestaties en capaciteiten van de nieuwste generatie levert de Chrome Edition Bobber in de Bonneville-tweeling een ongelooflijk koppel van 106 Newtonmeter, terwijl de bekrachtigde koppeling minder hendelinspanning vraagt voor een soepelere bediening, waardoor de Bobber een gemakkelijke en comfortabele motor is om te rijden.

De hoogwaardige set-up van de Bobber wordt gecompleteerd met een dik 16-inch voorwiel en een stevige Showa-vork van 47 mm, die in combinatie met de innovatieve ‘verborgen’ monoshock RSU voor een solide rijgedrag zonder compromissen tot comfort zorgen. De met ABS uitgeruste dubbele Brembo-voorremmen verzekeren krachtig, gecontroleerd remmen.

Scrambler 1200 XE Chrome Edition

De Scrambler 1200 XE Chrome Edition is slechts één jaar verkrijgbaar en krijgt een opvallende nieuwe stijl voor 2023. De onberispelijke volledig verchroomde brandstoftank is voorzien van een Brooklands Green streep met de Triumph-driehoekbadges. Spatborden van geborsteld aluminium en hitteschilden van de geluiddemper vullen de benzinetank perfect aan, terwijl de koplampbehuizing en zijpanelen zijn afgewerkt in diep Jet Black. Een zorgvuldig uitgekozen set accessoires vormt de Scrambler 1200 XE Chrome Edition accessoirekit, die beschikbaar is om te bekijken op de Triumph-configurator.

De Scrambler 1200 XE Chrome Edition, de maatstaf voor allroadcapaciteiten, wordt aangedreven door het koppelrijke 1.200cc Bonneville paralleltwin motorblok met een speciale Scrambler-melodie. De hoogwaardige ophanging draagt ​​bij aan zijn indrukwekkende reputatie, met een volledig instelbare USD Showa-vork en een dubbele Öhlins-achterwielophanging met 250 mm subliem gecontroleerde veerweg. Brembo M50 radiale remmen met schakelbare geoptimaliseerde bochten-ABS bieden verzekerd en veilig remmen onder alle omstandigheden.

Bonneville Speedmaster Chrome Edition

De nieuwe Bonneville Speedmaster Chrome Edition is prachtig gedurfd. De uitzonderlijk vervaardigde limited edition verchroomde benzinetank met zijn opvallende Diablo Red omlijsting zorgt ervoor dat deze motor opvalt in een menigte. Jet Black spatborden, zijpanelen en koplampbehuizing maken dit kunstwerk perfect en bieden een rijk contrast met het onberispelijke chroom. Een kort voorspatbord, in bijpassend Jet Black, is ook verkrijgbaar als accessoire voor een extra persoonlijke stijl, evenals een speciale Bonneville Speedmaster Chrome Edition accessoirekit met een met de hand geselecteerde set verchroomde accessoires.

De Chrome Edition, een verbluffende en mooie heruitvinding van Triumph’s Britse custom classic icoon, levert de relaxte houding en stijl van de Speedmaster, met een soepele 1.200cc Bonneville-motor met veel koppel, wat resulteert in een comfortabele cruiser-rit.

Zoals met alle Bonneville-reeksen, beschikt de Speedmaster ook over heel wat op de rijder gerichte technologie, waaronder een ride-by-wire-gashendel, rijmodi Road en Rain, tractiecontrole, ABS, volledige ledverlichting, cruisecontrol en een startonderbreker – allemaal prachtig geïntegreerd voor moderne specs zonder afbreuk te doen aan die klassieke looks of de pure tweecilinder rijervaring.

Thruxton RS Chrome Edition

De originele café racer en zonder twijfel de sportiefste modern classic van Triumph, met alle bijhorende prestaties. En voor 2023 maakt de Thruxton RS Chrome Edition een gedurfd nieuw statement als het toppunt in cafe racer-stijl met zijn volledig verchroomde benzinetank – in die tijdloze kenmerkende vorm, perfect afgewerkt en geaccentueerd met een Jet Black gelakte naad.

Als toevoeging aan de kenmerkende tweekleurige stijl van de Chrome Edition, contrasteren de Jet Black-spatborden, zijpanelen, zadelcover en koplampbehuizing prachtig met het heldere chroom, terwijl Matt Silver Ice-vorkbeschermers vorm geven aan de opvallende voorkant van de motorfiets. Er is ook een bijpassende Jet Black-accessoire cockpitkuip beschikbaar die deze verbluffende café racer nog meer custom stijl en windbescherming biedt, en die ook deel uitmaakt van de speciale Thruxton RS  Edition accessoirekit.

Aangedreven door de legendarische 1.200cc Bonneville paralleltwin, die is afgestemd op het sportieve chassis van de Thruxton RS, wordt het hoge koppel bij lage toerentallen en het piekvermogen van 105 pk gecombineerd met de best mogelijke chassisonderdelen in het segment van de modern classics.

De volledig instelbare Showa 43 mm USD big piston voorvork en dubbele Öhlins-schokdempers met piggyback-reservoirs leveren 120 mm aan verfijnde veerweg voor een onberispelijke handling. Twee Brembo M50 radiale monobloc remklauwen met 4 zuigers en 310 mm schijven bieden moderne remprestaties voor sportmotoren.

Bonneville T100 Chrome Edition

De Bonneville T100 Chrome Edition heeft een eigentijdse Cobalt Blue brandstoftank met unieke Chrome Edition metalen streepdetails. En als aanvulling op dit prachtige design zijn de spatborden, zijpanelen en koplampbehuizing allemaal afgewerkt in Jet Black. Om nog meer praktische en persoonlijke stijl toe te voegen, is een bijpassend Cobalt Blue windscherm beschikbaar als accessoire, dat ook aanwezig is in de Bonneville T100 Chrome Edition accessoirekit.

De Bonneville T100 is toegankelijk en eenvoudig te rijden met opwindende Bonneville-prestaties, en de perfecte introductie tot Triumph’s bekroonde modern classics-reeks. De T100 is vertrouwenwekkend en kan worden omgezet tot een A2-motor. Hij is voorzien van een cartridge-voorvork, een Brembo-voorrem, ABS, tractiecontrole en een bekrachtigde koppeling voor het veiliger ingaan van bochten en een lichte, gemakkelijke hefboomwerking. De koppelrijke Bonneville 900cc-motor met lage inertie levert 65 pk bij 7.400 tpm en een maximumkoppel van 80 Nm bij 3.750 tpm. Dit zorgt voor een responsief motorkarakter met een gemakkelijk, handelbaar vermogen bij lage toerentallen en veel power in hoge toeren voor een opwindende, leuke rit.

Speed Twin 900 Chrome Edition

De Speed ​​Twin 900 Chrome Edition is nieuw voor 2023 en onderscheidt zich door zijn rijke Red Hopper kleurenschema op de benzinetank met een elegante Jet Black streep en opvallende Chrome Edition metalen kniekussens, passend bij de nieuwe Triumph-driehoekbadges met metalen details op de benzinetank. Jet Black zijpanelen met nieuwe rode en zilveren graphics en Jet Black spatborden zorgen voor de perfecte balans in deze prachtig gedurfde limited edition. Een bijpassend Red Hopper windscherm is beschikbaar als accessoire om de klassieke look af te ronden, en is ook beschikbaar in de speciale Speed ​​Twin 900 Chrome Edition accessoirekit.

Triumph’s bestverkochte modern classic, de Speed ​​Twin 900, is ongelooflijk populair dankzij zijn vertrouwenwekkende wegligging, toegankelijke maar opwindende prestaties en onmiskenbare custom-stijl, waardoor hij gemakkelijk in de stad rijdt en opwindend op de openbare weg. En, perfect voor alle rijders, kan hij omgevormd worden voor A2-rijders middels een conversiekit.

Aangedreven door de koppelrijke 900cc Bonneville twin-motor, maakt de Speed ​​Twin 900 indruk en levert hij moderne prestaties. De hoogwaardige vering met 120 mm veerweg bestaat uit een 41 mm cartridge-voorvork met traditionele rubberen hoezen en een qua veervoorspanning instelbare dubbele achterwielophanging voor een modern rijgedrag en een comfortabele rit, evenals die iconische klassieke looks.

Scrambler 900 Chrome Edition

Een robuuste offroadattitude met allroadcapaciteiten, veelzijdigheid en vooral plezier. De Scrambler 900 biedt toegankelijke prestaties en een lage zadelhoogte voor meer vertrouwen van de rijder en een comfortabele stand-over, in en buiten de stad. Beheersbaarheid en wendbaarheid met de voeten plat op de grond maken de Scrambler 900 de perfecte instapmotor tot de modern classics adventure-machines, met ook de mogelijkheid om hem te converteren naar een A2-machine.

De 900cc Bonneville-motor met veel koppel die speciaal is afgesteld op de Scrambler 900, zorgt voor veel handelbaar vermogen onder alle omstandigheden. Het ride-by-wire-gashendel levert uitstekende rijeigenschappen en controle, essentieel voor een motor die is ontworpen om alle wegen te overwinnen.

Nieuw voor 2023 is de Scrambler 900 Chrome Edition met een opvallende Brooklands Green brandstoftank met een klassieke Jet Black tankstreep en opvallende Chrome Edition metalen kniekussens. Triumph-driehoekbadges met metalen details zorgen voor de finishing touch van de benzinetank, terwijl de spatborden, zijpanelen en framepanelen zijn afgewerkt in Jet Black. Een Jet Black hoog spatbord en een Brooklands Green windscherm zijn beide verkrijgbaar als bijpassende accessoires, evenals een speciale Scrambler 900 Chrome Edition accessoirekit.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen