zondag 19 mei 2024

De Ultraviolette F77 elektrische motorfiets nadert zijn lancering

Ultraviolette, een in India gevestigde startup voor elektrische mobiliteit, onthulde voor het eerst de F77 elektrische motorfiets concept in september 2018, en had aanvankelijk gehoopt om de fiets in 2019 te lanceren. Terwijl het bedrijf doorging met het droppen van teasers, evenals het updaten van de motorfiets in de aanloop naar de officiële lancering, bleek dat iets een vertraging veroorzaakte als het ging om de daadwerkelijke lancering van het voertuig.

Tot overmaat van ramp heeft de COVID-19 pandemie de ontwikkelingen aan deUltraviolette F77 voor onbepaalde tijd stopgezet, en het is dan ook al een tijdje geleden dat we nog updates hebben gehoord van de Indiase startup. Nu zou daar eindelijk verandering in kunnen komen, want Ultraviolette heeft aangekondigd dat de F77 bijna in productie is genomen. De Indiase motorwebsite BikeDekho meldde dat de Ultraviolette F77 tegen het einde van 2021 in productie zou kunnen gaan, of anders begin 2022.

BMW CE 04, BMW’s elektrische motorscooter van de toekomst

Ultraviolette heeft de productierijpe F77 een paar updates gegeven om hem op het niveau van de specificaties voor het modeljaar 2022 te brengen. Om te beginnen krijgen we een nieuw, full-color TFT-scherm en een paar updates aan de aandrijflijn. Utraviolette beweert dat de 27 kW elektromotor van de F77 vergelijkbaar is met de prestaties van 300cc motorfietsen met benzinemotor. Als zodanig zou hij voor nul tot ongeveer 100 km per uur slechts 7,7 seconden nodig hebben, en een vermogen van ongeveer 36 pk.

De oorspronkelijk versie van de Ultraviolette F77 had een geclaimde actieradius van 130 tot 150 kilometer. Ultraviolette beweert echter dat de prestatie- en efficiëntie-updates dit nu oprekken tot een reëel bereik van meer dan 150 kilometer op een enkele lading. De laatste fasen van de productie van de F77 zijn in volle gang, aangezien de productiefaciliteit van het bedrijf in Bengaluru naar verwachting zeer binnenkort operationeel zal zijn. De fabriek zal naar verwachting een initiële capaciteit van 10.000 eenheden hebben, en is al klaar om alles te produceren, van de accu’s tot de chassiscomponenten en de carrosserie van de motor.

Ultraviolette F77
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen