Eerste sleuteloverdracht Brough Superior SS100

Het heeft even geduurd, maar na de MCN London Motorcycle Show in het weekend va 14 februari verschijnt er dan toch echt weer een nieuwe Brough Superior op de wegen. Het gereanimeerde historische motormerk overhandigt tijdens de motorshow namelijk de sleutels van de eerste nieuwe Brough Superior SS100.

Brufsup, zoals het merk liefkozend wel eens genoemd word, werd in 2013 gereanimeerd toen een Oostenrijks zakenman de rechten kocht. Hij presenteerde toen de gloednieuwe SS100, die op het eerste gezicht erg lijkt op het origineel. Beter kijken en je ziet geen trommelrem in het voorwiel, maar een set dubbele 230mm schrijfremmen van Beringer, radiale klauwen van het merk incluis.

Ook het blok is echt niets ouds, maar juist hartstikke modern. De 997cc 88 graden-V2 wordt door in Frankrijk gebouwd en is esthetisch verantwoord in elkaar gezet. Technisch hartstikke up-to-date met achtkleps blok met bovenliggende nokkenassen. Qua vermogen ook niets ouderwets; 140 paardenkrachten.

Prijs is ook lekker eigentijds voor een exclusieve motorfiets. ‘If you have to ask, you can’t afford it’, zullen ze bij Brough Superior gedacht hebben, want ze lopen er niet echt mee te koop. Maar een vanafprijs van 50.000 Britse Ponden is realistisch te noemen.

[justified_image_grid ids=23191,23192,23193,23194]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.