13 C
Nederland
zaterdag 13 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

De voordelen en nadelen van een winterstop op de motorverzekering

Bij het aanvragen van een motorverzekering is het een van de standaard vragen; wilt u een winterstop. De winterstop houdt in dat u (afhankelijk van de verzekeraar) van 15 december tot 1 maart niet verzekerd bent.

De winterstop heeft alleen meerwaarde als u voor een Volledig Casco/Allrisk dekking kiest. Indien u een WA dekking of een WA Beperkt Casco dekking heeft, heeft de winterstop niet zo veel toegevoegde waarde.

Maar wat zijn precies de voor- en nadelen?

Voordelen van de winterstop:

  • U ontvangt een premiekorting tussen de 5% en 15%
  • U heeft nog gewoon een Beperkt Casco dekking, dus u bent gewoon verzekerd tegen diefstal.

Nadelen van de winterstop:

  • Indien het een mooie dag is tijdens de winterstop dan heeft u een beperkte verzekering. Bij de MotorNL verzekering wordt het rijrisico uitgesloten, bij sommige verzekeraars mag u zelfs helemaal niet rijden.

Wijzigen van de winterstop:

Besef u goed dat het wijzigen van uw keuze voor wel of geen winterstop een aantal financiële gevolgen met zich mee kan brengen:

  • Een verzekeraar kan wijzigingskosten met zich meebrengen
  • Indien u de winterstop opheft, dan betekent dat dat u de premiekorting laat vallen, maar dat betekent ook dat u mogelijk nog een restbedrag bij moet betalen. Deze korting wordt namelijk over het hele jaar toegepast. Informeer daarom vooraf goed hoeveel u dit gaat kosten. Het kan zomaar voor komen dat een vroeg voorjaarsritje u tientallen euro’s aan bij te betalen verzekeringspremie kost!

Wilt u weten of het aanpassen van de winterstop op uw polis zinvol is? Bezoek dan onze website, neem contact met ons op via: 0172-427298 of stuur een mailtje naar info@motornl-verzekering.nl

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen