Demo Classic Oldebroek

Dit jaar wordt voor de vierde keer de Demo Classic op het Vree-circuit van Oldebroek gehouden. Er is nog geen officiële startlijst, maar voormalig GP-winnaars Jan de Vries en Aalt Toersen hebben zich in de 50cc klasse aangemeld. In de hoogste klasse (500cc) zullen Wil Hartog en Marcel Ankoné aan de start verschijnen.

Bijzonder is dat tijdens deze dag het Yamaha Classic Racing Team van Ferry Brouwer aanwezig zal zijn. De vroegere fabrieksmonteur bij Yamaha en latere importeur van Arai-helmen bestiert dit raceteam. Brouwer bezit een groot aantal originele Yamaha-racers uit de jaren ’60 en ’70. Met behulp van een aantal echte motorsportliefhebbers worden de motoren in topconditie gehouden. Vaak worden oude racemotoren uitsluitend tentoongesteld, Brouwer laat ze doen waarvoor ze ooit zijn gemaakt: knallen op het circuit!

Brouwer neemt een aantal zeer gerenommeerde coureurs mee naar Oldebroek, zoals de Brit Chas Mortimer (7 keer GP-winnaar), de Duitser Dieter Braun (tweevoudig wereldkampioen) en Jos Schurgers.

Op de foto van Jan Boer staat Chas Mortimer.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.