donderdag 8 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Veel spektakel op Gamma Racing Day

De Gamma Racing Day trok zo'n 60.000 bezoekers! Volle tribunes, rubber en rook zorgden voor een geweldige sfeer bij het evenement dat nagenoeg de gehele dag onder mooie weersomstandigheden plaats vond.

De motorsport kwam ruimschoots aan bod op deze dag met maar liefst vier klassen. Bijzonder was die van de elektrisch aangedreven e-bikes. Duizenden ogen waren daarbij gericht op de Nederlandse GP-coureur Jasper Iwema die als gast meereed in de TTXGP, de race van de e-bike. Een waardevolle ervaring voor de jonge Drent, die met de derde plaats bepaald niet tevreden was. Geen wonder, want vlak voor de finish was de accu van zijn Münch-machine leeg en wist de Chinees HoChi Fung Iwema van de tweede plek af te houden. De winst ging naar de Duitse rijder Matthias Himmelmann.

Voor Bennie Streuer en Kees Endeveld eindigde de zijspanrace, die meetelde voor het Nederlands kampioenschap, in een overwinning en zij zijn daarmee hard op weg om hun Nederlandse titel dit seizoen te prolongeren.

Ook Arie Vos, de BMW-rijder in de Dutch Superbike, is op weg naar een nieuw Nederlands kampioenschap. De coureur uit Oss greep zijn achtste overwinning van het seizoen en stevent daarmee zonder noemenswaardige problemen op de titel af. De tweede plek wist Raymond Schouten veilig te stellen.

Een waar spektakelstuk zagen de bezoekers bij de Dutch Supersport. Zes rijders streden om de felbegeerde overwinning. Leon Bovee was uiteindelijk de beste in deze strijd. De Yamaha coureur pakte zo zijn tweede overwinning van het seizoen. Kervin Bos werd zesde. Hij kampte met problemen met zijn achterband.

De bijna 60.000 toeschouwers bleven nagenoeg allen tot het eind van de Gamma Racing Day rond het TT-Circuit zitten, een teken dat de mix van auto- motor- en kartsport bijzonder in de smaak valt.

Foto: AndereFoto.nl

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen