Denken aan Marco…

Het is vandaag precies een jaar geleden dat MotoGP-coureur Marco Simoncelli om het leven kwam door een raceongeval op Motegi. De Honda-coureur was juist op weg om zich aan het front te melden en leek een mooie toekomst tegemoet te gaan in de koningsklasse. Helaas mocht dat niet zo zijn.

Simoncelli werd alom gerespecteerd door zijn racestijl en was zeer geliefd in de paddock en bij het publiek. In 2008 kwam een droom uit voor de Italiaan uit Cattolica door de wereldtitel in de 250 cc te winnen. Op Sepang… In totaal wist Simoncelli veertien GP's te winnen. Hij werd slechts 24 jaar oud.

Foto: 2Snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.