donderdag 28 maart 2024

Verkeershinder A50 blijft (helaas)

De verkeershinder op de snelwegen tussen Arnhem en Nijmegen duurt voort. Rijkswaterstaat is net klaar met de aanleg van nieuwe rijbanen van de snelweg A50 over de nieuwe Waalburg bij Ewijk.

Vanaf maandag zal het verkeer hinder en flinke vertraging ondervinden van werkzaamheden aan het knooppunt Valburg, op enkele kilometers afstand van de nieuwe brug. Daarvoor heeft de dienst gisteren gewaarschuwd meldt het ANP.

De A50 tussen Renkum en Ewijk veroorzaakt de meeste file-ellende van Nederland. Daarom wordt de weg over het hele traject verbreed van twee keer twee naar twee keer vier rijbanen en komt er een nieuwe brug over de Waal, naast de oude brug. Ook worden de aansluitingen op andere snelwegen verbreed en uitgebreid.

In 2014 moet het hele karwei op de A50 klaar zijn, want dan gaat de oude Waalbrug bij Nijmegen er lang uit wegens rivierverruimende maatregelen. De brug bij Ewijk is dan de enige oeververbinding voor snelverkeer.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen