Verkeershinder A50 blijft (helaas)

De verkeershinder op de snelwegen tussen Arnhem en Nijmegen duurt voort. Rijkswaterstaat is net klaar met de aanleg van nieuwe rijbanen van de snelweg A50 over de nieuwe Waalburg bij Ewijk.

Vanaf maandag zal het verkeer hinder en flinke vertraging ondervinden van werkzaamheden aan het knooppunt Valburg, op enkele kilometers afstand van de nieuwe brug. Daarvoor heeft de dienst gisteren gewaarschuwd meldt het ANP.

De A50 tussen Renkum en Ewijk veroorzaakt de meeste file-ellende van Nederland. Daarom wordt de weg over het hele traject verbreed van twee keer twee naar twee keer vier rijbanen en komt er een nieuwe brug over de Waal, naast de oude brug. Ook worden de aansluitingen op andere snelwegen verbreed en uitgebreid.

In 2014 moet het hele karwei op de A50 klaar zijn, want dan gaat de oude Waalbrug bij Nijmegen er lang uit wegens rivierverruimende maatregelen. De brug bij Ewijk is dan de enige oeververbinding voor snelverkeer.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.