13 C
Nederland
dinsdag 9 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Verkeershinder A50 blijft (helaas)

De verkeershinder op de snelwegen tussen Arnhem en Nijmegen duurt voort. Rijkswaterstaat is net klaar met de aanleg van nieuwe rijbanen van de snelweg A50 over de nieuwe Waalburg bij Ewijk.

Vanaf maandag zal het verkeer hinder en flinke vertraging ondervinden van werkzaamheden aan het knooppunt Valburg, op enkele kilometers afstand van de nieuwe brug. Daarvoor heeft de dienst gisteren gewaarschuwd meldt het ANP.

De A50 tussen Renkum en Ewijk veroorzaakt de meeste file-ellende van Nederland. Daarom wordt de weg over het hele traject verbreed van twee keer twee naar twee keer vier rijbanen en komt er een nieuwe brug over de Waal, naast de oude brug. Ook worden de aansluitingen op andere snelwegen verbreed en uitgebreid.

In 2014 moet het hele karwei op de A50 klaar zijn, want dan gaat de oude Waalbrug bij Nijmegen er lang uit wegens rivierverruimende maatregelen. De brug bij Ewijk is dan de enige oeververbinding voor snelverkeer.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen