Derde Ducati Multistrada V4 teaser uitgebracht

Het derde hoofdstuk in de Ducati Multistrada V4-saga is vrijgegeven en geeft een aanwijzing voor de onderhoudsintervallen van de motor.

De nieuwste teaser voor de Ducati Multistrada V4 is uitgebracht, waardoor we allemaal een idee hebben van het service-interval voor de kleppen van de motor.

De huidige Multistrada kan 25.000 km lang sturen na een olieservices en 30.000 km voordat er een Desmo-service nodig is. Dat is een grondiger controle die riemen, filters, stekkers en vooral de klepspeling van de desmodronisch bediende kleppen controleert.

De Desmo-service is een doorn in het oog voor Ducati-eigenaren. Die beurt is duur en een gebruikte Ducati die deze beurt nog moet hebben, is vaak niet de motor die wordt verkocht. De service-interval van de V4 Adventure motor is radicaal anders. Ddie kan bijna het dubbele aantal kilometers rijden dan de huidige 1260 V-twin Multistrada voor er een beurt nodig is.

Radar op de Ducati Multistrada V4

Dat is niet slecht, want de nieuwe machine heeft een verdubbeling van het aantal zuigers, een groter aantal bewegende delen en zo’n 20 pk meer dan voorheen.

Om de nieuwe machine in zijn afgewerkte vorm te zien, moet je nog een paar dagen wachten. De onthulling van de 2021 Ducati Multistrada V4 vindt plaats op 15 oktober.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?