Toni Bou wint zijn 28e wereldtitel!

Toni Bou werd in Italië wereldkampioen Outdoor Trial. Het is zijn 14e titel in Outdoor Trial en zijn 28e in totaal!

Toni Bou is voor de 14e keer TrialGP Wereldkampioen! In Lazzate, Italië, won de coureur van het Repsol Honda Team alweer een wereldtitel, de veertiende van zijn carrière in de outdoorcategorie. Die winst brengt het record van de Spaanse renner op 28 wereldtitels, naast de 14 Indoor-overwinningen. Toni Bou is de sporter die de meeste wereldtitels in zijn carrière heeft behaald, in welke sport dan ook.

Portret Toni Bou; de man die Messi, Ronaldo en Rossi ineen is

Het seizoen 2020 begon met een strijd tegen de Coronavirus-pandemie, die de geplande kampioenschapskalender danig overhoop gooide. Alle coureurs moesten hun techniek en vaardigheden rond hun huis op peil houden. Toni Bou liet ons zien hoe spectaculair hij thuis trainde! Voor de Spanjaard werd het nog erger door de armblessure die hij opliep in de openingsronde van het wereldkampioenschap. Ondanks alles liet Toni Bou opnieuw zijn suprematie gezien. Door Bou domineert het Repsol Honda Team deze sport de afgelopen veertien jaar. Door niet bij de pakken neer te zitten, won Bou de titel met zes overwinningen uit acht races.

Toni Bou over zijn prestatie: ‘Ik had echt niet verwacht dat ik het kampioenschap zou winnen. Het was een zeer krappe race, net als alle andere dit jaar. Het verschil tussen plaats 7 en plaats 1 was steeds zeer gering. Ik kon me daarom geen fout veroorloven. Ik ben superblij met deze titel en nog meer dit jaar. Dat was zo vreemd, met zo veel training en zo weinig races. We hebben beide titels gewonnen, binnen en buiten, waar ik erg blij mee ben. Nu is het tijd om plezier te hebben en te vieren’.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?