woensdag 22 maart 2023

Digitale tovenaar maakt van Triumph Speed Triple 1200 een Daytona 1200

Veel Triumph-fans klagen omdat de Daytona 675 uit de brochure is geschrapt. Net als de Yamaha R6, was ook de Daytona slachtoffer van een afnemende vraag en strenger wordende emissieregels. Twaalf jaar heeft de Daytona het volgehouden, tot Triumph Motorcycles gedwongen werd om de sportmotor terug te trekken ten gunste van zijn naakte tegenhanger, de Speed Triple. Ondanks de hartstochtelijke pleidooien stroomden de fans niet massaal naar de showrooms voor de Daytona Moto2 765.

Daytona-diehards dromen echter verder. Met de introductie van de 2021 Triumph Speed Triple 1200 RS, begonnen ze zich voor te stellen hoe je de hypernaked kunt ombouwen tot een dikke sportmotor. Een van die fans met een vooruitziende blik is de digitale artiest Kardesign Koncepts. Van de MT-09 tot de Ducati Streetfighter V4, het portfolio van de ontwerper bevat vele alternatieven voor motorfietsontwerpen. Nu heeft Kardesign zijn aandacht gericht op het nieuwe vlaggenschip van Triumph, de Speed Triple 1200 RS, met als resultaat een concept voor de Daytona 1200.

Kardesign Koncepts wisselde het stuur in voor een set clip-ons en verplaatste de spiegels naar de kuip. De voetsteunen bleven echter op de lagere positie van de naked bike en het subframe plaatst de berijder op dezelfde hoogte. Cosmetisch heeft de ontwerper de achterkant en het zadel verfijnd, samen met een hoekigere benzinetank. De kuip sluit aan op het ontwerp van de Daytona Moto2 765, maar integreert ook de led-verlichting en de luchtinlaat. Tot slot heeft de Kardesign de uitlaatpijp omhoog geleid zodat je de enkelzijdige achterbrug goed ziet.

2021 Triumph Speed Triple RS: ontwerper aan het woord

Zal Triumph toegeven aan de Daytona-fans en komt er op basis van de Speed Triple 1200 RS een sportmotor? Dat is hoogst onwaarschijnlijk. Maar wat Kardesign voorstelt zou wel een voortzetting zijn van de legende van de Daytona.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image