Dikke X-MAX

Al jaren is de X-MAX populair onder scooterrijders, zeker in de Zuid-Europese landen. Alleen de Yamaha was slechts leverbaar in een 125 en 250cc variant en dat was beperkt. Gelukkig is daar met de komst van de X-MAX 400 per direct een oplossing voor. 

De X-MAX 400's vloeistofgekoelde viertakt is een doorontwikkeling van Yamaha’s scooterblok. De ééncilinder heeft 31,5 pk bij 7.500 toeren per minuut, een toename van zo´n 50 procent vergeleken met de 250. Natuurlijk steeg ook het koppel.

Het lage rijklare gewicht van 211 kilogram maakt de X-MAX 400 tot één van de lichtste motorscooters in zijn klasse. De getrapte buddyseat is dusdanig ontworpen om zowel rijder als passagier comfortabel op bestemming te brengen. De nieuwe X-MAX 400 zal vanaf juni 2013 verkrijgbaar zijn in drie kleuren: Absolute White, Matt Grey en Midnight Black. Begin volgend jaar zal de X-MAX 400 ook leverbaar zijn met ABS.

De Yamaha X-MAX 400 heeft een adviesverkoopprijs van 6.499 euro.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?