dinsdag 23 april 2024

Dikke X-MAX

Al jaren is de X-MAX populair onder scooterrijders, zeker in de Zuid-Europese landen. Alleen de Yamaha was slechts leverbaar in een 125 en 250cc variant en dat was beperkt. Gelukkig is daar met de komst van de X-MAX 400 per direct een oplossing voor. 

De X-MAX 400's vloeistofgekoelde viertakt is een doorontwikkeling van Yamaha’s scooterblok. De ééncilinder heeft 31,5 pk bij 7.500 toeren per minuut, een toename van zo´n 50 procent vergeleken met de 250. Natuurlijk steeg ook het koppel.

Het lage rijklare gewicht van 211 kilogram maakt de X-MAX 400 tot één van de lichtste motorscooters in zijn klasse. De getrapte buddyseat is dusdanig ontworpen om zowel rijder als passagier comfortabel op bestemming te brengen. De nieuwe X-MAX 400 zal vanaf juni 2013 verkrijgbaar zijn in drie kleuren: Absolute White, Matt Grey en Midnight Black. Begin volgend jaar zal de X-MAX 400 ook leverbaar zijn met ABS.

De Yamaha X-MAX 400 heeft een adviesverkoopprijs van 6.499 euro.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen