Direct rijbewijs middelzware motor!

Wij zijn blij! Vanaf 1 januari 2014 wordt het mogelijk om direct in de middelzware motorcategorie (A2) examen te kunnen doen. Dit geldt voor kandidaten van 20 jaar en ouder.

Voor het krijgen van het motorrijbewijs moeten drie certificaten worden behaald:
– Theorie-examen (theorie A)
– Praktijkexamen voertuigbeheersing (AVB)
– Praktijkexamen verkeersdeelname (AVD).

Met het behalen van het derde certificaat wordt feitelijk het rijbewijs behaald.

Een lid van de Tweede Kamer heeft gevraagd of het mogelijk is om de reeds behaalde certificaten theorie A en AVB te kunnen bevriezen zodat kandidaten die nu examen wilden doen voor de lichtste categorie (Al)  dat meteen kunnen aanpassen naar A2. Dat kan helaas niet omdat certificaten slechts een bepaalde periode geldig zijn en omdat de AVB op een lichter voertuig over moet worden gedaan op een zwaarder voertuig.

Wel wordt de minimumleeftijd voor het starten met rijopleiding A2, uitsluitend voor de doorstromers A1-A2 verlaagd naar 19 jaar, zodat die groep al kan beginnen met lessen voor het af te leggen gecombineerde AVB/AVD op 20-jarige leeftijd. Dit kan naar verwachting medio 2014 wettelijk geregeld zijn.

Mooi!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.