Discussie over gedrag rij-instructeurs

Enkele weken geleden was het nog raak: bij het CBR in Rijswijk gingen twee instructeurs met elkaar op de vuist. Nadat de politie de vechtpartij wist te sussen, vond diezelfde politie bij één van de twee instructeurs een vuurwapen in de instructeursauto. Het is nu de BOVAG die aan de bel trekt. Bij de branche-organisatie moeten rij-instructeurs vanaf juli aankomend jaar een Verklaring Omtrent Gedrag overhandigen.

 

Minister Schultz is echter niet van plan om deze maatregel landelijk in te voeren. Zij is van mening dat gewelds- en drankincidenten (vorig jaar werden meerdere instructeurs met een te hoog promillage gepakt) op zichzelf staan, en dat de rijschoolbranche de problemen zelf op moet lossen. De eis voor de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag is daar een eerste stap in. 

 

De BOVAG hoopt dat hun maatregel door andere grote rijschoolbranches (VRB en FAM, bijv.) wordt overgenomen. Bovag: “Wat wij de laatste jaren zien, is dat er steeds meer mensen een rijschool beginnen. Dat zijn niet allemaal frisse figuren en ze laten af en toe een spoor van vernieling achter, niet alleen op het gebied van geweld maar vooral op het gebied van financieel wangedrag.”

 

Foto: Motor Magazine.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.