zaterdag 20 april 2024

Discussie over gedrag rij-instructeurs

Enkele weken geleden was het nog raak: bij het CBR in Rijswijk gingen twee instructeurs met elkaar op de vuist. Nadat de politie de vechtpartij wist te sussen, vond diezelfde politie bij één van de twee instructeurs een vuurwapen in de instructeursauto. Het is nu de BOVAG die aan de bel trekt. Bij de branche-organisatie moeten rij-instructeurs vanaf juli aankomend jaar een Verklaring Omtrent Gedrag overhandigen.

 

Minister Schultz is echter niet van plan om deze maatregel landelijk in te voeren. Zij is van mening dat gewelds- en drankincidenten (vorig jaar werden meerdere instructeurs met een te hoog promillage gepakt) op zichzelf staan, en dat de rijschoolbranche de problemen zelf op moet lossen. De eis voor de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag is daar een eerste stap in. 

 

De BOVAG hoopt dat hun maatregel door andere grote rijschoolbranches (VRB en FAM, bijv.) wordt overgenomen. Bovag: “Wat wij de laatste jaren zien, is dat er steeds meer mensen een rijschool beginnen. Dat zijn niet allemaal frisse figuren en ze laten af en toe een spoor van vernieling achter, niet alleen op het gebied van geweld maar vooral op het gebied van financieel wangedrag.”

 

Foto: Motor Magazine.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen