Dit is de 1290 Super Adventure!

Dat KTM met een Super Adventure komt, weten we al sinds 12 juli. Alleen hoe deze XXXL-allroad eruit zou gaan zien, dat wist nog niemand. Tot vandaag. Op de officiële blog van het Oostenrijkse merk kwamen wij bovenstaande foto tegen. Wat meteen opvalt is dat het nog steeds overduidelijk een Adventure is. Ook direct duidelijk is de grotere tank en het steviger uitgevoerde scherm. 

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft het blok van de nieuwe Adventure flink meer inhoud. Hoeveel precies is helaas eveneens nog niet bekend, want KTM wil verder alleen maar loslaten dat er meer vermogen aan boord is en dat het koppel toegenomen is. Het zullen er in ieder geval minder zijn dan de 180 waarover de KTM 1290 Super Duke R beschikt en meer dan de 150 die de 1190 heeft. 

Uiteraard wordt ook de 1290 Super Adventure geleverd met het Motorcycle Stability Control- systeem (MSC). Dat ABS en traction controle erop zitten, mag geen verrassing heten. Maar, dat is nog lang niet alles. KTM wil ons doen geloven dat er ‘absolute unieke’ elektronische hulpmiddelen op zullen zitten. Welke worden duidelijk op 30 september als de nieuwe Adventure gepresenteerd wordt tijdens de Intermot in het Duitse Keulen. 

Wij zijn begonnen met aftellen.

Foto: R. Schedl, KISKA

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?