Dit is de J300!

Zoals al eerder aangekondigd, door Kawasaki zelf, heeft de Japanse fabrikant op de Italiaanse EICMA de J300-scooter gepresenteerd. Een scooter ontstaan uit een samenwerking met specialist Kymco. De J300 wordt aangedreven door een watergekoelde 299cc eencilinder, met CVT, en heeft een opgegeven maximaal vermogen van 28 pk bij 7.750 toeren per minuut en een maximaal koppel van 28,7 Nm bij 6.250 toeren per minuut.

 

Hoewel het Kawa´s eerste scooter ooit is, kun je toch van heel ver zien dat het een Kawasaki is. Uiteraard door het Ninja-achtige kleurenschema, maar ook vanwege de koplampen, het lijnenspel en ga nog maar even door. De achtervering is instelbaar, zodat je altijd comfortabel, of alleen of met z´n tweeën, op de bestemming moet aankomen. ABS is een optie.

 

Uiteraard zit het met de opslagruimte meer dan goed. Zo kunnen er twee intergraalhelmen onder het zadel en heb je ook nog de beschikking over een handschoenenkastje, inclusief 12-volt aansluiting.  Nog niet voldoende? Kawasaki komt met veel accessoires voor de J300, zoals diverse topkoffers.

 

De J300 wordt leverbaar in zwart, zilver en zwart/groen al kan per land verschillen welke kleuren daadwerkelijk verkrijgbaar zijn. Later meer hierover. Binnenkort hopen we van Kawasaki ook te horen welk prijskaartje de J300 krijgt.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?