woensdag 7 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Dit is de nieuwe Lewis Hamilton F4!

F1-coureur Lewis Hamilton en MV Agusta zijn al lange tijd dikke vriendjes. Twaalf dagen geleden berichtten wij al dat de flamboyante Mercedes-coureur z’n contract met de Italianen had verlengd, en dat er in oktober een nieuwe special onthuld zou worden. 

Die special blijkt reeds, tijdens de F1 van Monza, al onthuld te zijn. Hamilton kwam daar aanrijden op een rood gekleurde F4 en dat blijkt nu de exclusieve F4 Lewis Hamilton te zijn, waarvan er maar 44 stuks worden gemaakt. Waarom zo weinig? Tja, het zal met de verkoopprijs te maken hebben, want die bedraagt €50.000. Maar 44 is natuurlijk ook zijn vaste startnummer in de Formule 1.

De F4 komt met een race-kit met daarin een titanium uitlaatsysteem van SC Project en allerlei andere smakelijke onderdelen die gezamenlijk 8 kilo gewichtsbesparing opleveren. MV claimt voor de race-modus maar liefst 212 pk, en in de straatmodus 205 pk. Verder vind je een handtekening van Lewis en andere details die de exclusiviteit moeten onderstrepen.

PDF

Foto boven: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen