zaterdag 3 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Dit is wat we weten van de nieuwe Kawasaki

Ooit was Ducati de grote teaser-koning, maar tegenwoordig kan Kawasaki er ook wat van. Neem bijvoorbeeld onderstaande video. Meer dan elf, twaalf seconden is het niet, maar dat blijkt meer dan genoeg te zijn om heel veel vragen op te roepen.

Eerst maar even wat we weten. Kawasaki stuurde onze deze film met als onderwerpregel ‘Supercharged Kawasaki nieuws; Feel the Force’. Meer niet… Iets dat uiteraard hoort bij het spel. Wat we ook weten na het zien van de film is dat het een combinatie gaat worden van de Z-serie en de Supercharger-lijn.

Z1000

Omdat het niet voor de hand ligt dat Kawasaki het Supercharger-blok op het gebied van cc’s gaat aanpassen, kunnen we er vanuit gaan dat het om een ‘1000’ gaat. Een snelle rekensom leert ons dat er dus zeer waarschijnlijk een nieuwe Z1000 aanstaande is. Daarmee lost Kawasaki direct twee andere ‘problemen’ op. Zo is het verschil tussen de Z900-reeks en de Z1000 nu vrij klein en bovendien loopt de Z1000 alweer een tijdje mee.

Ninja H2 Z

Kijkend naar de naamgeving van de Ninja H2R en de Ninja H2 SX krijgt de nieuwste Kawasaki de naam Ninja H2 Z, waarbij het uiteraard zo kan zijn dat er verschillende types op de markt komen. Kawasaki liet bij de presententatie van de eerste Supercharger overigens al weten dat we dit blok in veel meer Kawasaki’s tegen zouden gaan komen, dus een echte verrassing is het allemaal niet te noemen. Gaaf is het zeker wel!

Twee manieren

Opvallend is dat de mail werd afgesloten met ‘binnenkort meer groots nieuws!’. Een zin die je op twee manieren kunt lezen. Want komt er binnenkort meer nieuws over de nieuwe Supercharged Kawasaki of komt er nog méér groot Kawasaki-nieuws?

Data

Vragen, vragen, vragen. Wanneer we de antwoorden krijgen, is niet bekend. Maar er lijken twee voor de hand liggende data te zijn. De eerste is tijdens de 46e Tokyo Motor Show waarvan de persdag op woensdag 23 oktober is. De tweede is de EICMA in Milaan waarvan de persdag op dinsdag 5 november is. Of kiest Kawasaki voor een presentatie buiten deze twee beurzen om? Een slimme keus als je vol in de belangstelling wilt staan en dat wil Kawasaki ongetwijfeld met dit nieuwe kanon.

Het enige dat we echt zeker weten is dat er binnenkort meer nieuws komt… We houden het scherp in de gaten!

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen