Dit weekend op Assen: de Britten V1000

Sowieso is een bezoekje aan de Ducati Club Races altijd een genot voor het oog en zeker het oor, maar dit jaar heb je echt alle reden het TT Circuit van Assen met een bezoekje te vereren; de Ducati Club Nederland heeft namelijk niet één maar wel twee Britten V1000s naar Nederland weten te halen.

De legendarische machines van ontwerper John Britten zijn dit weekend te zien en te horen tijdens de Ducati Club Race, en ook kun je vanavond bij het TT Instituut aansluiten voor een lezing over de machines door de eigenaars en vaste berijders. Zij kunnen je alles vertellen over de motoren en hun geschiedenis, al hebben we die al deels voor je hier om je vast in te lezen. 

Verder is natuurlijk nog veel meer te zien en doen op Assen tijdens de Ducati Club Race. Voor het gehele tijdschema klik je hier. Mocht je echt alle informatie willen over de DCR, dan verwijzen we je graag door naar de officiële site.

Inschrijven voor de lezingen over de Britten V1000 kan ook nog en dat doe door te mailen naar bestuurslid.techniek@ducaticlub.nl. Aanvang is om 20.00u en de kosten bedragen 15 euro, maar dan krijg je wel twee uur aan kundige praat over de Brittens én een kopje koffie. 

Foto’s en video: Jarno van Osch

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?