Dode tijdens derde Dakar-etappe

Helaas is evenals vorig jaar een dode (de Belg Eric Palante) gevallen bij de motorrijders van de Dakar Rally. Het betreft Michal Hernik, een 39-jarige Pool. De KTM-rijder uit Krakau was debutant en ging het grote avontuur aan met vriend Pawel Stasiaczek. Hernik stond na de tweede etappe op een 84e plek in het algemeen klassement. Zijn lichaam werd levenloos aangetroffen op veertien kilometer van de finish in Chilecito. Hij had zijn helm af en bevond zich driehonderd meter van de route. Volgens de organisatie had Hernik geen externe verwondingen en verwacht dan ook dat hij niet omgekomen is door een ongeluk. De doodsoorzaak wordt onderzocht. Hernik is de 24e deelnemer die de dood vindt tijdens de rally. Sinds de Dakar zich op Zuid-Amerikaanse bodem bevindt (sinds 2009), is het de vijfde deelnemer die overlijdt tijdens de wedstrijd.

Foto: ANP Foto   

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.