dinsdag 16 juli 2024

Dakar 2015: Etappe 3

Het moet een klein feestje opgeleverd hebben op het hoofdkantoor van KTM in Mattighofen. Een Oostenrijkse debutant die op een Oostenrijkse motormerk een dagzege behaalt in de Dakar Rally. Op de derde dag van de 2015-editie sloeg Matthias Walkner toe en schoof door zijn goede rit ook nog eens op naar plek drie in de tussenstand. De protegé van Heinz Kinigardner hield in de special van 220 kilometer de grote mannen in de race achter zich. Marc Coma (tweede, op veertig seconden) en ook Joan Barreda (derde, op 1.53) hadden geen antwoord op de voormalige wereldkampioen MX3 (2012). ‘Aan het einde had ik het best moeilijk, doordat ik toch wel moe begon te worden. Mijn concentratie was niet meer helemaal geweldig en begon kleine fouten te maken. Ik had dan ook niet verwacht dat ik de etappe zou winnen. Geweldig natuurlijk, om dat mee te maken.’ 

Voor de Nederlanders was er tijdens de etappe van San Juan naar Chilecito niets aan de hand. Ze kwamen allemaal binnen en vooral Hans Vogels was erg blij met zijn 22e positie. ‘Ik vond het een lekker dagje en heb gruwelijk mooi gereden. Alles lukte gewoon. Ik heb twee man, die voor me waren gestart, nog kunnen inhalen’, aldus de KTM-rijder. Vogels is tevens de best geklasseerde Nederlander in het algemeen klassement. Frans Verhoeven deed het wederom rustig aan, waardoor hij als 32e binnenkwam. ‘Ik heb vandaag een Henk Knuimannetje gedaan’, gaf Verhoeven na de finish aan. ‘Laat een ander de fouten maar maken. Heel blijven en de Yamaha in goede conditie houden was vandaag de prioriteit.’ Ook voormalig MotoGP-coureur Jurgen van den Goorbergh kwam binnen de top-vijftig binnen. 

In het algemeen klassement blijft Barreda aan de leiding en heeft vijf en halve minuut voorsprong op zijn teamgenoot Goncalves. Door de etappezege schuift Walkner van plek zeven naar drie, met tien en halve minuut achterstand op de Honda-rijder. Marc Coma staat nu vier, op 10.50. De beste Nederlander, Hans Vogels, staat nu op plek 21 en deed 55 minuten langer over de drie etappes dan Barreda. Verhoeven staat nu 28e (uur en achttien minuten), terwijl ook Van den Goorbergh (41e met twee uur en zeven minuten) nog steeds in de top-vijftig staat.

Foto: KTM 


Stage 3 – Car/Bike – Stage Summary – (San Juan… door Dakar

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen