donderdag 1 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Doen McGregor en Boorman de Long Way Up op LiveWires?

Ewan McGregor en Charley Boorman gaan op de elektrische toer. In Argentinië zijn beide heren gespot op een Harley-Davidson LiveWire, die ze mogelijk gaan rijden voor hun nieuwe reisserie.

Ewan McGregor en Charley Boorman bereiden zich voor op de filmopnames van hun nieuwste motoravontuur. En het heeft er alle schijn van dat ze elektrisch van Zuid-Amerika naar Noord-Amerika rijden.

Meesterzet

Vier Harley-Davidson LiveWires en een vloot Rivians – elektrische pick-ups – zijn door Autoblog Argentina gespot in Tierra del Fuego, het zuidelijkste puntje van Argentinië. De LiveWires zijn uitgerust met handbeschermers en softbags. Harley-Davidson heeft – nog – geen officiële bevestiging de wereld ingestuurd dat de LiveWires ook daadwerkelijk voor de monsterrit worden ingezet. Publicitair zou het een meesterset zijn van Harley-Davidson door de LiveWire in te zetten voor de Long Way Up, een tocht Ushuaia in Argentinië naar Los Angeles in de VS. Immers droegen McGregor en Boorman veel bij aan de huidige populariteit van de BMW GS-serie.

Onlangs smaakten we zelf het genoegen om de LiveWire te testen. We waren behoorlijk onder de indruk van de nieuwe 34.000 euro kostende elektrische powerbike van H-D. Hoewel de actieradius tijdens een stevige rit met 120 km niet zo indrukwekkend is. Bij normaal gebruik zou de LiveWire het zo’n 240 km vol moeten houden.

Bron: Autoblog Argentina

Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen