dinsdag 27 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Dol door de tol

‘Are you havin’ a laugh, mate?!’ Dat is waarschijnlijk wat veel motorrijders in London riepen toen het nieuws over tolheffing in de stad bekend werd. Vanaf 7 september 2020 moeten motorrijders namelijk 12,50 (17,23 in euro’s!!) per dag gaan betalen in het hart van de stad. Dat is sinds kort omgedoopt tot Ultra Lage Emissie Zone (ULEZ). Het ergste is nog wel dat motoren hetzelfde tarief voor de kiezen krijgen als auto’s of zelfs busjes. Er wordt dus geen onderscheid gemaakt in de mate van luchtvervuiling. Weggebruikers worden hier duidelijk over de spreekwoordelijke kam geschoren. Dat is gek, want een stokoude Transit stoot zonder twijfel meer schadelijke gassen uit dan bijvoorbeeld de Triumph Speed Triple uit 2006.

De tolzone geldt zeven dagen per week en vierentwintig uur per dag. Rijdt je de zone in, uit of wordt je uberhaupt in de zone opgemerkt dan wordt je kenteken geregistreerd. In een databank wordt dan gekeken of jouw motor dient te betalen of niet. Want gelukkig zullen alleen motoren die gebouwd zijn vóór 2007 de tol moeten betalen. Het advies van de ULEZ is daarom ook: koop een nieuwere motor, of vermijd de zone. Heel erg veel keus heb je dus niet..

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen