Dolomieten: max. snelheid alleen voor motorrijders op sommige paswegen

De Italiaanse provincie Trento heeft op sommige wegen in de Dolomieten snelheidslimieten voor motoren opgelegd.

De vice-president van de regio Trento riep motorrijders die sportief willen rijden op dit vooral te doen op een circuit waar het relatief veilig is. Hij grapte dat Misano deze motorrijders graag ziet komen.

De nieuwe limieten beperken de snelheid op sommige wegen tot maximaal 60 km/u. De limieten gelden voor alle voertuigen, terwijl voor routes met het hoogste risico voor motorfietsen alleen motorfietsen zich aan de lagere snelheid moeten houden.

Snelheidslimieten alleen voor motoren

De wegen waarop de 60 km/u snelheidslimieten gaan gelden zijn de SS42 waaraan de Passo del Tonale en Mendola liggen. Het betreft ook de SP31 waaraan de Passo Manghen ligt.

1) Passo del Tonale 2) Passo del Mendola 3) Passo Manghen

De nieuwe snelheidslimieten worden ingesteld als veiligheidsmaatregelen om ongelukken te voorkomen. Sommige Italiaanse motorrijders denken dat de maatregelen worden getroffen om vooral de geluidsoverlast te verminderen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?