vrijdag 26 april 2024

Yamaha FJR1300AE: de nieuwe nationale politiemotor van Italië

De Yamaha FJR1300AE is niet het enige Yamaha-voertuig dat in gebruik is bij de Italiaanse politie. Naast motoren gebruiken ze sneeuwscooters en jetski’s.

Nu is er een serie van negentig stuks FJR 1300AE Gran Turismo aan de nationale politie geleverd. De FJR is geheel op wens van de politie uitgerust. De viercilinder met cardanas wordt in Europa op grote schaal ingezet door verschillende politiediensten.

De speciale uitrusting omvat, naast de logo’s en officiële kleuren: LED-zwaailicht, gemonteerd op een telescopische paal die je handmatig kunt verlengen; voor een set LED-zwaailichten geïntegreerd in de kuip; geluidsset bestaande uit een paar neodymiumluidsprekers met laag profiel, master en slave, uitgerust met elektronische module; geïntegreerde tweetonige sirene, nood-/reddingsgeluid; managementsysteem met waterdicht drukknoppenpaneel met verlichte knoppen.

Yamaha for Police

Sinds 1987 maakt Yamaha Motor motorfietsen voor de politiediensten voor heel veel landen overal ter wereld. De productontwikkeling van een politiemotor gaat gepaard met een reeks tests en de toepassing van procedures. Het chassis en alle elektrische componenten moeten een maximale veiligheid en betrouwbaarheid garanderen. De Italiaanse tak van Yamaha heeft daarom het project ‘Yamaha for Police’ opgezet. Yamaha beschikt momenteel over een reeks twee- en driewielige motorfietsen die in gebruik zijn bij de politie. Denk daarbij aan scooters als de Tricity en XMAX 300, bestemd voor stadsgebruik, maar ook motoren als de Tracer700, de Tracer 900 en nu dus ook de FJR1300AE.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen