Yamaha FJR1300AE: de nieuwe nationale politiemotor van Italië

De Yamaha FJR1300AE is niet het enige Yamaha-voertuig dat in gebruik is bij de Italiaanse politie. Naast motoren gebruiken ze sneeuwscooters en jetski’s.

Nu is er een serie van negentig stuks FJR 1300AE Gran Turismo aan de nationale politie geleverd. De FJR is geheel op wens van de politie uitgerust. De viercilinder met cardanas wordt in Europa op grote schaal ingezet door verschillende politiediensten.

De speciale uitrusting omvat, naast de logo’s en officiële kleuren: LED-zwaailicht, gemonteerd op een telescopische paal die je handmatig kunt verlengen; voor een set LED-zwaailichten geïntegreerd in de kuip; geluidsset bestaande uit een paar neodymiumluidsprekers met laag profiel, master en slave, uitgerust met elektronische module; geïntegreerde tweetonige sirene, nood-/reddingsgeluid; managementsysteem met waterdicht drukknoppenpaneel met verlichte knoppen.

Yamaha for Police

Sinds 1987 maakt Yamaha Motor motorfietsen voor de politiediensten voor heel veel landen overal ter wereld. De productontwikkeling van een politiemotor gaat gepaard met een reeks tests en de toepassing van procedures. Het chassis en alle elektrische componenten moeten een maximale veiligheid en betrouwbaarheid garanderen. De Italiaanse tak van Yamaha heeft daarom het project ‘Yamaha for Police’ opgezet. Yamaha beschikt momenteel over een reeks twee- en driewielige motorfietsen die in gebruik zijn bij de politie. Denk daarbij aan scooters als de Tricity en XMAX 300, bestemd voor stadsgebruik, maar ook motoren als de Tracer700, de Tracer 900 en nu dus ook de FJR1300AE.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?