Dorna maakt leverancier bekend voor FIM Moto-e World Cup

In 2019 gaat een volledig elektrische ondersteuningsklasse van de MotoGP van start: de FIM Moto-e World Cup en vandaag maakt Dorna officieel de leverancier bekend. 

De Italiaanse fabrikant Energica wordt de leverancier van het nieuwe kampioenschap. Het aantal races tijdens het 2019-seizoen is nog niet vastgesteld. 

Deelnemende teams zullen een getunede versie gaan gebruiken van de Energica Ego-straatfiets, die in de Isle of Man TT Zero-wedstirjd van dit jaar voor elektrische fietsen als zevende eindigde met een gemiddelde snelheid van 125 kilometer per uur. Energica beweert dat het Ego-model zo’n 145 pk produceerd en beperkt is tot een topsnelheid van 240 kilometer per uur. 

De CEO van Dorna Carmelo Ezpelata zei: “The FIM Moto-e World Cup is a new and exciting project for Dorna, and it makes us very proud to announce Energica will be the supplier in this new venture. We believe in excellence, quality and performance and we cannot think of a better collaborator with whom to launch the FIM Moto-e World Cup. Energica are an industry-leading and innovative company and we look forward to the incredible spectacle of electric-powered racing together.”

Eerder werd al aangekondigd dat de technische baas van Michelin MotoGP, Nicolas Goubert, het Franse bedrijf zal verlaten om te werken als uitvoerend directeur van de Moto-e World Cup. 

De verwachting is dat er zo’n vijftien tot twinting motoren worden verwacht aan de start voor het eerste seizoen. Een race zal ongeveer tien ronden gaan duren.

Foto: Moto.it

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?