zaterdag 15 juni 2024

Drie versies van R1250GS

BMW slooft zich lekker uit met de nieuwe R1250GS. Naast de nieuwe ShiftCam-techniek (zie hier) lanceert het ook direct meerdere uitvoeringen. Om bij de basis te blijven beginnen we met de basisuitvoering. De meest eenvoudige R1250GS komt in het Blackstorm metallic en Cosmic Blue metallic. Of in je moerstaal: in glanzend zwart en blauw. In beide gevallen is het achterframe zwart, de wielen grijs, de remklauwen zwart en een zilvergrijze cardan. Goud zit zoals gebruikelijk geheel aan de voorzijde op de Telelever-vork

Exclusive-variant
De Exclusive komt in een combinatie van mat en glanzend zwart. Ook de cardan heeft diezelfde kleur. Het hoofdframe is zilver, het achterframe en het stuur zwart. Er gaan heel wat liters zwarte verf op een Exclusive want ook de wielen en vorkpoten hebben die kleur. Het goud is dit keer voorbestemd aan de remklauwen. De radiateurkappen zijn van roestvrijstaal.

Hoezee, een HP!
De R1250GS HP volgt de R1200GS Enduro op. Het is dan ook de stoerste nieuwkomer. De wit/blauw/rode kleurstelling valt direct op. Om de motorfiets hufterproof te maken heeft hij valbeugels, spaakwielen en radiateurbescherming. Om in het terrein beter uit de voeten te komen, heeft de HP een eendelig zadel. Verder kunnen avonturiers kiezen voor een achterdemper met meer veervoorspanning en veerweg. Dat maakt de HP nog net iets beter in het terrein.

[justified_image_grid ids=27568,27569,27570,27571,27572,27573]

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen