DS3 Café Racer

Er prijkt een auto op Motor.nl; waar ging het mis? Nou, toen het hippe merk DS van Citroën onlangs de DS3 Café Racer presenteerde. Al is het natuurlijk niet voor het eerst, want we kenden de kruisbestuiving tussen Abarth 500 en Yamaha XSR900 Abarth al.

De DS3 krijgt in Café Racer-trim niets dat daadwerkelijk te maken heeft met café-racers, enkel de marketing verwijst naar de cultuur van het sneller maken van motoren zoals men vroeger deed – en zoals men nu probeert na te leven met de retro-opleving.

Het is dan ook het zoveelste merk dat een graantje probeert mee te pikken van de trend, want bij kledingmerken was het de laatste jaren ook al schering en inslag. Voor we ons als ware azijnpissers laten kennen, moeten we het ook positief bekijken; het is aandacht voor het motorrijden, en wel een erg passievolle en pure vorm. Dus zelfs al is het een marketing-trucje, als het de DS3 Café Racer ook maar één automobilist geïnteresseerd krijgt in motoren, is het winst.

Foto: DS

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.