zondag 25 februari 2024

DTC Elektro Speed Challenge

Motorclub Assen en Omstreken organiseert op zondag 22 mei de DTC Elektro Speed Challenge op TT-circuit Assen. Er staan wedstrijden in het kader van het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in drie klassen, oud Grand-Prix-coureurs komen in actie in de International Classic Grand Prix en de KTM Super Duke Battle is ook aanwezig in Assen. Daarnaast maakt de Moriwaki Cup haar debuut bij een ONK-wedstrijd.

Punten voor de Nederlandse titels zijn te verdelen in de Zijspannen, Dutch Supersport en Dutch Superbikes. In deze laatste klasse heeft Arie Vos in de laatste wedstrijden goed laten zien dat zijn Labour Force BMW uitstekend bij hem past. Hij komt met het maximale aantal punten naar de races in Assen.
Raymond Schouten van het DTC Pirelli Yamaha Racing Team is de man die het Vos moeilijk moet gaan maken. Schouten heeft getoond dat hij zich steeds beter thuis voelt op de Yamaha in de Superbikesklasse.

De strijd in de Dutch Supersport zal er vooral op gericht zijn om Kervin Bos te verslaan. Hij pakte in de twee wedstrijden die verreden zijn de volle buit. De coureur van het Van der Heyden Motors Racingteam heeft zich prima in de kijker weten te rijden tijdens de WK Supersport in april op het TT-circuit. De Yamaharijder zal in de ONK-strijd moeten afrekenen met Stuart Voskamp en Ronald ter Braake.

Bij de Zijspanklasse mogen Bennie Streuer en Kees Endeveld zich tot de favorieten rekenen. Weliswaar staat Streuer nu tweede in de tussenstand achter Lawrie Scott/James Neave, maar de regerend Nederlands Kampioen heeft bij de openingsrace in maart laten zien dat hij niet bang hoeft te zijn voor Scott. Verder zullen Colin Nicholson en Jarno van Lith zich zeker mengen in de strijd om punten voor het ONK.

In de International Classic Grand Prix gaat het ook om punten, maar niet om de Nederlandse titel. De racematadoren van weleer komen op het TT-circuit in actie tijdens hun tweede race van een reeks van zeven. Er wordt gereden op motoren van 250cc tot 350cc uit de periode 1974 tot en met 1984. De eerste wedstrijd was op het circuit van Catalunya, waar Mike Edwards (GB) zich de snelste toonde voor de Fransman Gy Bertin. In Assen krijgt Edwards niet alleen tegenstand van Bertin, maar ook Bruno Kneubühler komt naar het circuit waarop de 66-jarige Zwitser tweemaal de TT op zijn naam wist te schrijven. In 1973 in de 50cc met een Kreidler en een jaar later in de 125cc met Yamaha.
Verder staat onder meer de bekende Nederlandse coureur Johan ten Napel, regionaal favoriet, op de deelnemerslijst. Deze Drentse rijder reed tweemaal de TT van Assen en tevens een aantal andere GP’s in zijn carrière, die van 1984 tot 2002 duurde. Inmiddels is Ten Napel weer met enige regelmaat op de circuits te vinden. Hij zal in de International Classic Grand Prix laten zien dat hij het racen nog niet verleerd is.

Het programma van de DTC Elektro Speed Challenge begint zondag 22 mei om 10.00 uur met een pitwalk. Rond 11.00 uur starten de warm up trainingen. De eerste race is om 12.30 uur. Zaterdag 21 mei wordt er getraind vanaf 10.00 uur en komt de International Classic Grand Prix om 17.30 uur in actie voor haar eerste wedstrijd. De Motorclub Assen en Omstreken hanteert populaire entreeprijzen. Het programmamagazine, het parkeren en de (overdekte) tribunes zijn bij de toegangsprijs inbegrepen. Motorrijders kunnen zoals gebruikelijk zonder kostenverhoging parkeren op de hospitality area paddock (links van het Total station).

Foto: De International Classic Grand Prix met nr. 99 Chris Bishop en nr. 18 Mike Edwards.

Meer informatie op www.mc-assen.nl.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen