Dubbele overwinning voor Jos Koelewijn in de Topscooterklasse

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

Met twee dagoverwinningen in Francorchamps sluit Jos Koelewijn een mooi raceweekend af. Hij pakt de koppositie in het klassement over van Bart Klazen die genoegen moest nemen met een derde en vierde plaats.

Op zaterdag was Jos Koelewijn zijn directe opponent Sarik Roufs te slim af. Vertrekkend vanaf de eerste startplaats behoudt Koelewijn in beide wedstrijdraces meteen de koppositie. Roufs zit hem op de hielen en een spannende strijd volgt. De eerste wedstrijd weet Koelewijn vrij eenvoudig te winnen doordat hij gedurende de race langzaam een kleine voorsprong weet op te bouwen.  Ruim twee seconden later passeert Roufs pas de finishlijn. De koploper in het klassement Bart Klazen raakt verwikkeld in een duel met Paolo Gabellini waarbij Gabellini aan het langste eind trekt en de derde plek net voor Klazen opeist. In de tweede race wijken de beide kemphanen Koelewijn en Roufs geen moment van elkaars zijde en wisselen ze een aantal keer van koppositie. Koelewijn weet Roufs op de streep net voor te blijven waardoor Koelewijn ook de dagoverwinning naar zich toe trekt. Klazen pakt de derde plek net voor Gabellini. “Ik heb hier meer dan een jaar niet gereden. Er ligt nieuw asfalt en dat is top! Ik hoefde alleen wat te spelen met de afstelling van de vering en daardoor kon ik echt wel harder rijden zonder dat ik risico’s moest nemen om te vallen” aldus Koelewijn.

Ook op zondag pakt Koelewijn de pole position en wint hij de eerste race met een minimale voorsprong op Roufs. In de tweede race ontstaat er halverwege de race een valpartij waar zowel Roufs als Koelewijn bij betrokken raken. Voor Roufs is dan de wedstrijd over. De remdruk viel weg waardoor hij niet verder kon. Koelewijn kan zijn scooter oppakken en begint aan een indrukwekkende inhaalrace. Door de valpartij zakt hij terug naar de elfde plek. Hij stuurt zijn scooter rap door de bochten en met nog twee rondes te gaan in de wedstrijd ligt hij alweer op kop en pakt hij de winst net voor Mitchell Wintersberger. Bart Klazen is Paolo Gabellini te snel af en wordt derde. Koelewijn over zijn dubbele overwinning: “Het is een goed weekend geweest, veel lachende gezichten en mooi weer. De wedstrijden waren spannend. In de tweede race kwam Sarik mij op een vreemde plek voor bij en vielen we allebei. Ik kon door en dan blijkt als je je nog eens extra boos maakt en de limiet op zoekt dan valt er nog wel wat winst in de rondetijden te behalen. Zodoende reed ik vlak voor het eind toch weer op kop. “

Buitenlandse daglicenties

Een bijzondere en zeer pittige tegenstander dit weekend in de Topscooterklasse was de Italiaan Paolo Gabellini. Hij reed met een daglicentie mee met het vaste deelnemersveld en bleek een geduchte tegenstander. Op zaterdag en zondag eindigde de Italiaan op een verdienstelijke vierde positie. Op zondag reden ook de Duitsers Andreas Lukas en Stefan Thiel reden met een daglicentie mee. De beide mannen werden respectievelijk dertiende en zesentwintigste.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?