woensdag 19 juni 2024

Ducati 2022 MotoGP-kampioenen geëerd door Italiaanse post

De Italiaanse nationale post, Poste Italiane, heeft een bijzonder eerbetoon aan de Ducati 2022 MotoGP-kampioenen gelanceerd in de vorm van een unieke postzegel. Ducati heeft met deze postzegel een speciale plaats gekregen in het hart van zijn fans. De postzegel is ontworpen om het succes van het team als constructeurs en de prestaties van Ducati fabrieksrijder Francesco ‘Pecco’ Bagnaia in het behalen van het 2022 Ducati MotoGP Wereldkampioenschap te vieren.

Honda is niet bang om Marc Márquez te verliezen

Een Unieke Collectie: De Ducati-postzegels van Poste Italiane

De Ducati-postzegel toont een gestileerde tekening van de Ducati GP22 MotoGP-machine die door een chicane rijdt, geschilderd in de kleuren van de Italiaanse vlag. Daarnaast bevat de postzegel een lauwerkrans en de tekst ‘2022 Campioni Del Mondo Ducati’ in de rechterbovenhoek. Deze speciale uitgave is een blijk van erkenning voor de opmerkelijke prestaties van Ducati in het MotoGP-kampioenschap van 2022. De Ducati Corse-generaal manager Luigi Dall’Igna heeft zijn enthousiasme over deze erkenning gedeeld via zijn Instagram-account.

Verkrijgbaarheid en prijzen van de Ducati-postzegelcollectie

De Ducati-postzegelcollectie is verkrijgbaar via de officiële website van Poste Italiane. Je kunt kiezen uit verschillende opties, waaronder een enkele postzegel voor €5,50, een set van vier Ducati-postzegels voor €22 en een volledig vel van 28 postzegels voor €154. Naast de postzegels zijn er ook andere items beschikbaar, zoals een herdenkingsfilatelistische kaart, een Ducati-ansichtkaart met de postzegel en een speciale stempel van Bologna, een envelop met de Ducati-postzegel en een speciale stempel van Bologna, een herdenkingsmap in A4-formaat met de postzegels, kaart, ansichtkaart en envelop, of een speciaal Ducati-bulletin ondertekend door Ducati CEO Claudio Domenicali. Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid en prijzen van deze extra items mogelijk nog niet zijn aangekondigd.

Dit is niet de eerste keer dat Poste Italiane een trotse Italiaanse motorfabrikant heeft geëerd met een speciale herdenkingspostzegel en andere memorabilia. In oktober 2021 vond de nationale postdienst het gepast om de 100e verjaardag van Moto Guzzi te herdenken met een postzegel waarop een tekening stond van de Moto Guzzi Normale uit 1921 aan de linkerkant en een Moto Guzzi V7 Stone uit 2021 aan de rechterkant.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen