maandag 20 mei 2024

Ducati 698: Oberdan Bezzi’s visie voor de eencilinder

De toekomst van Ducati is altijd een bron van nieuwsgierigheid en speculatie geweest voor motorliefhebbers over de hele wereld. En met de onthulling van de Ducati Hypermotard 698 Mono in 2024, beginnen we een glimp op te vangen van wat er nog meer kan komen. Een visionair die zijn stempel heeft gedrukt op de motorwereld, ontwerper en illustrator Oberdan Bezzi, heeft al enkele fascinerende concepten bedacht.

Een van deze concepten is een sportmotor die doet denken aan het legendarische Supermono-model. Bezzi heeft deze motor genaamd ‘Marianna’ genoemd, misschien als eerbetoon aan een voormalige partner. Met Marianna zouden zowel straat- als circuitrijders een waardige opvolger vinden voor de geliefde Supermono.

Honda XLT 750 R Concept door Oberdan Bezzi

Bezzi’s Monofighter Concept

Daarnaast heeft Bezzi ook gewerkt aan een sportieve naked bike-versie van het Ducati 698-platform, genaamd ‘Monofighter Concept’. Dit gestripte model is eenvoudig maar effectief en sluit perfect aan bij het elitekarakter waar Ducati bekend om staat. Hoewel een dure, sportieve eencilinder naked bike mogelijk niet direct massaal verkoopt, hebben andere fabrikanten zoals Husqvarna met hun Vitpilen 701 vergelijkbare keuzes gemaakt die weliswaar teleurstellend waren qua verkoopresultaten.

Maar, er lijkt nog één hypothetisch model te ontbreken in Bezzi’s visies: de DesertX 698. Dit model zou een nieuw element toevoegen aan het assortiment van Ducati. Hoewel het nog niet meer is dan een idee, lijkt het ons een geloofwaardige toevoeging aan de collectie van Ducati.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen