Ducati Élite II: nu officieel

Velen zullen ‘m al gezien hebben, op de stand van Motor Magazine op de Motorbeurs. Daar onthulde Moto Puro de ‘Ducati Élite seconda versione’. Een caféracer op basis van een Ducati 1199 Panigale.

Nadat de Panigale volledig werd gestript was het zaak om ‘m als echte caféracer weer aan te kleden. Het geheel moest er kaal uit zien, maar alle elektronica werd behouden. Om deze combinatie toch te laten slagen is alle bekabeling compleet weggewerkt, zelfs door de achterbrug heen. Van alle kanten beschouwd lijkt de Élite zo kaal als ‘ie maar zijn kan. Dat is dus geslaagd.

Vervolgens is de motor voorzien van hoogglans gepolijste forged spaakwielen met rode nippels, zijn alle originele aluminium onderdelen zoals de tank hoogglans gepolijst en is er een custom made uitlaat van QD gemonteerd. Het complete subframe is vervangen door een zelf gemaakt trellis subframe waar op een wederom een in eigen huis gemaakt zitje geplaats kon worden.

Hierna werd zelfs de kroonplaat vervangen, terwijl de Panigale van zichzelf toch al een geweldig gefreesde kroonplaat heeft. Op de nieuwe kroonplaat werd een afhangend stuur gemonteerd, waar de klassieke ronde verlichting en vele andere details het karwei afmaken.

Trouwens, laat je niet vergissen door het ‘flesje lachgas’ naast het motorblok. Dat is de tankoverloop!

De Ducati Élite seconda versione staat nu officieel te pronken in de Moto Puro showroom en is te koop. De prijs? Die is ‘op aanvraag’ beschikbaar, hetgeen vaak betekent dat ‘ie peperduur is. Maar ja, wat had je anders verwacht?

En nu? Plaatjes kijken! Het foto-album hieronder is geheel klikbaar.

 

[justified_image_grid ids=19562,19563,19564,19565,19566,19567,19568,19569,19570,19571,19572,19573,19574,19575,19576]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?