donderdag 28 maart 2024

Ducati Élite II: nu officieel

Velen zullen ‘m al gezien hebben, op de stand van Motor Magazine op de Motorbeurs. Daar onthulde Moto Puro de ‘Ducati Élite seconda versione’. Een caféracer op basis van een Ducati 1199 Panigale.

Nadat de Panigale volledig werd gestript was het zaak om ‘m als echte caféracer weer aan te kleden. Het geheel moest er kaal uit zien, maar alle elektronica werd behouden. Om deze combinatie toch te laten slagen is alle bekabeling compleet weggewerkt, zelfs door de achterbrug heen. Van alle kanten beschouwd lijkt de Élite zo kaal als ‘ie maar zijn kan. Dat is dus geslaagd.

Vervolgens is de motor voorzien van hoogglans gepolijste forged spaakwielen met rode nippels, zijn alle originele aluminium onderdelen zoals de tank hoogglans gepolijst en is er een custom made uitlaat van QD gemonteerd. Het complete subframe is vervangen door een zelf gemaakt trellis subframe waar op een wederom een in eigen huis gemaakt zitje geplaats kon worden.

Hierna werd zelfs de kroonplaat vervangen, terwijl de Panigale van zichzelf toch al een geweldig gefreesde kroonplaat heeft. Op de nieuwe kroonplaat werd een afhangend stuur gemonteerd, waar de klassieke ronde verlichting en vele andere details het karwei afmaken.

Trouwens, laat je niet vergissen door het ‘flesje lachgas’ naast het motorblok. Dat is de tankoverloop!

De Ducati Élite seconda versione staat nu officieel te pronken in de Moto Puro showroom en is te koop. De prijs? Die is ‘op aanvraag’ beschikbaar, hetgeen vaak betekent dat ‘ie peperduur is. Maar ja, wat had je anders verwacht?

En nu? Plaatjes kijken! Het foto-album hieronder is geheel klikbaar.

 

[justified_image_grid ids=19562,19563,19564,19565,19566,19567,19568,19569,19570,19571,19572,19573,19574,19575,19576]

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen