Ducati Globetrotter 90°

Fransman Laurent “Lolo” Cochet is aangekomen in Vladivostok, waarmee de tweede etappe van de reis rond de wereld om het 90 jarige bestaan van Ducati te vieren, tot een einde is gekomen Momenteel wordt de Ducati fakkel gedragen door de Belgische Jessica Leyne, de enige vrouwelijke Globetrotter. Tijdens haar reis over de wegen van Japan zal Jessica meerdere circuits en historische collecties bezoeken.

Borgo Panigale, Bologna (Italië), 19 september 2016 – De tweede etappe van de Ducati Globetrotter 90° is succesvol afgerond door Fransman Laurent “Lolo” Cochet. Hij startte op 24 augustus aan zijn etappe, die 22 dagen duurde en 9100 km lang was.

Cochet reed van Moskou naar Vladivostok over de Trans-Siberië weg, die parallel loopt aan de bekende spoorlijn. De route, bestaande uit onder andere glad asfalt, kronkelende bergweggetjes en veel zand- en gravelpaden, bleken een behoorlijk klus te zijn die naast tijd, ook opperste concentratie van hem vereiste.

Derde rijder van het Globetrotter avontuur is Jessica Leyne. Zij is de enige vrouw van de totaal zeven geselecteerde kandidaten die mee doet aan deze reis. Haar etappe vindt zich in zijn volledigheid plaats in Japan en is 2659 kilometer lang. Voor haar is het niet de eerste keer dat ze alleen onderweg is met een motor. In het verleden maakte ze al reizen naar onder andere: Noorwegen, Roemenië, Slowakije en Italië.

Jessica geeft aan dat ze enorm veel zin heeft in de trip: “Op de motor heb ik veel uitdagende dagen gehad, maar nog nooit een slechte dag”.  

Tijdens haar deel van de tour zal Jessica een aantal legendarische locaties aandoen die centraal staan in de geschiedenis van Ducati. Zo zal ze onder andere een bezoek brengen aan het Hiroaki Iwashita museum in Yufu op het Kyushu eiland, waar ’s werelds enige overgebleven Ducati Apollo prototype staat. Met 1257cc 90 graden L-Twin is de Apollo de eerste Ducati die voorzien werd door dit voor Ducati inmiddels kenmerkende motorblok.

Op 29 september zal Jessica het Twin Ring Motegi circuit bezoeken waar Casey Stoner in 2007, het MotoGP kampioenschap op zijn naam schreef. Tevens finishte Loris Capirossi, ook rijdend voor de Italiaanse renstal, tijdens deze race ook op het podium. Vanuit Motegi zal Jessica haar reis voortzetten richting circuit Sportsland in Sugo waar in 1998 Carl Fogarty, rijdend op een Ducati 916, zijn derde WSBK titel veiligstelde.

De rit van Jessica eindigt op 5 oktober, vanuit daar zal ze samen met de Multistrada de oversteek maken naar San Francisco in de Verenigde Staten. Daar zal de 28-jarige Braziliaan Eduado Generali beginnen aan het eerste gedeelte van de route, dwars door de Verenigde Staten. Zijn reis zal 13 dagen duren en rond de 3900 km lang zijn.

Voor het Globetrotter avontuur selecteerde Ducati meer dan 3000 kandidaten, die allen klaar waren voor dit unieke avontuur. Uit deze groep avonturiers zijn uiteindelijk 7 rijders gekozen die samen de route van 30.000 km zullen afleggen op één Multistrada 1200 Enduro.

Volg het GLOBETROTTER 90° avontuur op:

globetrotter90.ducati.com

facebook.com/ducati

Op Twitter en Instagram met #globetrotter90

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?