maandag 30 januari 2023

Ducati Hypermotard 950 nu ook in RVE versie

Ducati heeft net zoveel lol in het uitmelken van de Hypermotard als wij. Al doen ze dat op een iets andere manier. Er zat volgens Ducati blijkbaar nog een te groot gat tussen de ‘standaard’ 950 en de SP versie. Die ruimte wordt nu gevuld met de Hypermotard 950 RVE.

De Hypermotard 950 RVE wordt gekenmerkt door een kleurstelling die “Graffiti” wordt genoemd, uiteraard geïnspireerd op street art. De motorfiets bouwt voort op het succes dat in 2019 op social media werd geboekt met de conceptversie van de Hypermotard 950 die werd gepresenteerd op het prestigieuze Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Ducati Hypermotard 950 RVE

Maar een one-of-a-kind omzetten naar productie is niet eenvoudig. Om dezelfde kwaliteit van de conceptmotor over te brengen naar productie was het noodzakelijk om echte experts in te zetten tijdens de verschillende verffasen en stickers met zeer lage dikte te gebruiken. Maar het resultaat, wat vergelijkbaar is met dat van een airbrushed kuipwerk, mag er zijn.

Gelukkig zit het verschil niet alleen in het uiterlijk, er is ook een upgrade in de standaard uitrusting voor deze nieuwe versie toegevoegd. Het elektronische pakket van de Hypermotard 950 RVE is uitgebreid met de Ducati Quick Shift (DQS) Up and Down EVO.

Een mooie toevoeging op de standaard componenten als Bosch Cornering ABS met Slide by Brake functie (in setting 1) , Ducati Traction Control Evo (DTC EVO) en Ducati Wheelie Control (DWC) EVO.

De Hypermotard 950 RVE wordt aangedreven door het tweecilinder 937 cc Testastretta 11° motorblok, die met zijn 114 pk bij 9.000 tpm en 9,8 kgm koppel, waarvan al meer dan 80% beschikbaar is bij 3.000 tpm, ofwel.. de ideale motor om dikke pret mee te beleven, zowel tijdens sportief rijden op het circuit of op wegen vol bochten.

Aan de top van het Hypermotard 950 gamma staat nog steeds de Hypermotard 950 SP met racing graphics en Öhlins ophanging met verhoogde veerweg, Marchesini gesmede velgen en Ducati Quick Shift (DQS) Up and Down EVO.

De RVE versie zal vanaf juli verkrijgbaar zijn bij Ducati dealers.

Bart Verhoeven
Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen