zaterdag 22 juni 2024

Ducati Hypermotard 950 RVE in nieuwe Graffiti Livery Evo

De Hypermotard 950 is de funmotor van Borgo Panigale, ontworpen voor alle liefhebbers die samen met hun motor de hoofdrolspelers willen zijn van adrenalineverhogende avonturen. Sportief en leuk, de Hypermotard combineert uitbundige prestaties met verfijnde elektronica die volledige controle garandeert in elke situatie.

Geïnspireerd door de wereld van de supermotards, is de Hypermotard 950 een motorfiets met een jong karakter die plezier tot zijn belangrijkste kenmerk maakt. Het agressieve uiterlijk nodigt uit om op het zadel te stappen voor een rijervaring van puur plezier, ondersteund door de nieuwste Ducati-technologie. Voor 2024 verandert de Hypermotard 950 RVE zijn uiterlijk en krijgt een nieuwe kleurstelling genaamd Graffiti Livery Evo.

Ducati’s 2024 Monster: Nieuwe kleurstelling, dezelfde geweldige prestaties

De nieuwe kleurstelling gebruikt decals met als doel het bereiken van een verfijnd en complex grafisch ontwerp dat, net als de vorige, is geïnspireerd op street art. De graphics beïnvloeden de gehele motorfiets, waardoor een effect ontstaat dat vergelijkbaar is met airbrush. Het RVE-logo, geplaatst op de achterzijde, is een ander detail dat de nieuwe Graffiti Livery Evo identificeert.

De Hypermotard 950 RVE straalt lichtheid en essentie uit dankzij de strakke vormen en strakke lijnen. De verwijzing naar de wereld van de supermotard is te vinden in de hoge dubbele uitlaat, de rechte zithouding en de extreme proporties van de motorfiets, die zelfs vanuit stilstand wendbaarheid en adrenaline uitstralen.

De Hypermotard-familie bestaat naast de RVE in Graffity Livery Evo, uit de standaard 950, verkrijgbaar in Ducati Red en de SP versie. De SP accentueert verder het sportieve karakter van de Hypermotard, dankzij de overdrive en Öhlins-vering, Marchesini gesmede wielen en de Ducati Quick Shift (DQS) Up and Down EVO als standaard (deze laatste is ook standaard op de Hypermotard 950 RVE).

De elektronica van de Hypermotard 950 is modern en verfijnd. Het omvat ABS Cornering Bosch EVO, geïntegreerd met de functionaliteit Slide by Brake waarmee drifts bij het ingaan van bochten gecontroleerd en veilig kunnen worden volbracht en Ducati Wheelie Control (DWC) EVO. De niveaus stel je in op het 4,3-inch TFT-display. De rijder is vrij om zijn of haar rijstijl aan te passen. Vooringestelde parameters zijn drie Riding Modes Sport, Touring en Urban.

De Hypermotard-familie beschikt over de 937cc-Ducati Testastretta 11 graden, een tweecilinder motor die 114 pk bij 9.000 tpm bereikt, terwijl 80% van het koppel beschikbaar is bij 3.000 tpm. Alle versies van het gamma – Hypermotard 950, 950 SP en 950 RVE – zijn beschikbaar in een versie met een vermogen van 35 kW, ideaal voor houders van een A2 rijbewijs.

De Hypermotard 950 RVE is in 2023 verkrijgbaar vanaf 18.190 euro. De Graffity Livery Evo livery is vanaf juni 2023 verkrijgbaar bij Ducati dealers.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen