maandag 15 april 2024

Ducati’s 2024 Monster: Nieuwe kleurstelling, dezelfde geweldige prestaties

Ducati heeft de 2024 Monster en Monster Plus series geïntroduceerd met een nieuwe Iceberg White kleurstelling. Deze motorfietsen behouden hun kenmerkende kenmerken van lichtgewicht, compacte afmetingen, sportieve rijeigenschappen en brede aantrekkingskracht. Aangedreven door een 937cc Testastretta 11-graden V-twin motor, leveren ze een vermogen van 111 pk bij 9.250 tpm en 69 koppel bij 6.500 tpm. De Monster en Monster Plus hebben een kettingaandrijving.

De ophanging van de Monster bestaat uit een 43mm upside-down voorvork en een progressieve linkage monoshock met een aluminium achterbrug. De voorbelasting is instelbaar op de achterschokdemper. Het remsysteem omvat Brembo M4.32 monobloc remklauwen met vier zuigers aan de voorzijde en Brembo zwevende remklauw met twee zuigers aan de achterzijde, samen met ABS in de bochten.

Ducati SuperSport 950 S nu ook in Stripe Livery-uitvoering

Met een wielbasis van 58 inch, een hellingshoek van 24 graden en een naloop van 93 mm bieden de Monster en Monster Plus wendbaarheid en stabiliteit. De zithoogte is aanpasbaar, variërend van 30,5 inch tot 32,3 inch. De motorfietsen hebben een tankinhoud van 14 liter en wegen 188 kg.

De standaarduitrusting van de Monster-serie omvat Ducati Quick Shift, power launch, traction control, wheelie control, een 4,3-inch TFT-display, verschillende rijmodi, power modes, een USB-stopcontact en LED-verlichting. De Monster Plus voegt een voorkuip en een passagiersstoelhoes toe voor een sportiever uiterlijk.

De 2024 Monster-serie is verkrijgbaar in drie kleurstellingen: Ducati Red, Aviator Grey en de nieuwe Iceberg White, die ook te zien zal zijn als basiskleur op de 2024 SuperSport 950 S. De Iceberg White Monster wordt geleverd met een contrasterend rood zadel. Prijzen en beschikbaarheid verschillen per land. Over Nederland is voorlopig nog niets bekend. We wachten het rustig af…

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen