Ducati onthult Car-to-Bike communicatietechnologie

Ducati heeft in samenwerking met Audi en Ford deelgenomen aan de eerste Amerikaanse demonstratie van het ConVeX-project (Connected Vehicle to Everything), een communicatiesysteem dat voertuigen, infrastructuur en voetgangers met elkaar verbindt.

Een Multistrada 1260 deed mee aan de test, die plaatsvond op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Eerder, in juli 2018, werd het ook al in Duitsland gedemonstreerd.

Het project is een belangrijk onderdeel van Ducati’s Safety Road Map 2025 strategie die tot doel heeft nieuwe veiligheidssystemen en technologieën voor motoren te ontwikkelen. Om te beginnen installeert de Italiaanse fabrikant ABS Cornering in het volledige gamma, dat in 2020 zal worden gevolgd door de marktintroductie van een model met voor- en achterradar.

Op CES kondigden de drie bedrijven hun gezamenlijke inspanningen aan om de commerciële toepassing van de C-V2X communicatietechnologie voor verkeersveiligheid, verkeersefficiëntie en geautomatiseerd rijden te versnellen.

Multistrada 1260

De Multistrada 1260 sloot zich aan bij de auto’s van Audi en Ford om verschillende rijsituaties te demonstreren met behulp van draadloze C-V2X communicatie. Auto’s en motor werden in een situatie geplaatst die liet zien hoe C-V2X tussen voertuigen kan worden gebruikt om over voorrang te onderhandelen op een onoverzichtelijke kruising, waar ze elkaar niet konden zien.

De bedrijven toonden ook extra Vehicle-to-Vehicle, Vehicle-to-Pedestrian en Vehicle-to-Infrastructure veiligheidsscenario’s, waaronder het Intersection Movement Assist (IMA). Dat voorkomt botsingen op kruispunten. Het Work Zone Warning scenario is ontworpen om bestuurders een waarschuwing te geven voor de naderende wegsituaties.

Pierluigi Zampieri, Vehicle Innovation Manager bij Ducati Motor Holding, gaf commentaar: ‘Deze demonstratie toont praktijkgevallen waarin geavanceerde technologieën de veiligheid van motorrijders aanzienlijk kunnen verbeteren. C-V2X communicatie is een van de belangrijkste projecten van Ducati’s Safety Road Map 2025. Er is geen betere plaats dan CES om te praten over onze weg naar de toekomst’.

Bron: visordown

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?