‘Ik wil naar het WK, desnoods met mijzelf als crewchief’

Naast Glenn van Straalen en Jaimie van Sikkelerus rijdt komend jaar ook Rob Hartog in het WK Supersport. Maar waar Jaimie en Glenn dat doen binnen een bestaand team, zit dat bij Rob heel anders in elkaar. Want om een stap hogerop te kunnen maken, moet de regerend Europees kampioen Supersport nog een deel van het resterende budget zien te vinden. ‘We hebben hier een heel mooie kans, alleen is het nog niet honderd procent voor elkaar. Het lijkt er nu op dat we op verschillende vlakken moeten bezuinigen’, aldus Rob. En dat op WK-niveau!

Als eerste, hoe is het met je, nadat je knock-out ging in de Red Bull Knock Out?
‘Redelijk goed. Mijn ribbenkast kraakt gelukkig niet meer.’

Goed om te horen, snel over naar het WK Supersport. Hoe ga je het volgend jaar precies doen?
‘Ja, dat is nog wel een dingetje. Het doel is altijd WK geweest, maar omdat te realiseren moeten we nog een behoorlijk stuk van het budget zien te vinden. Ook moet er binnen het team nog heel veel veranderen. De kosten worden een stuk hoger dan vorig jaar en toen hadden we het zeker ook niet te breed.’

Je bent huidig Europees Kampioen Supersport. Hoeveel is die titel, ooit vol trots gepresenteerd door Dorna, eigenlijk waard?
‘Toch best wel veel. Vooral in de weken nadat ik kampioen werd op Magny-Cours, was er heel veel interesse. Dat had ik nog niet eerder zo meegemaakt. En natuurlijk is er ook een sportieve kant, want ik ben wel gewoon EK Supersport-kampioen 2018.’ 

Maar toch… Xavi Forés werd dit jaar SBK Independent-kampioen, ook al een bijklasse, en rijdt volgend jaar BSB.
‘Als je er zo naar kijkt, heb je inderdaad wel een punt en wij hebben het daar intern ook over gehad. Want hoewel het EK inderdaad een bijklasse is, word je vaak apart genoemd en sta je als winnaar na afloop van de race wel tussen de top-3 van de WK Supersport-race. De kans dat we daar volgend jaar ook staan, is denk ik een stuk kleiner.’

Hoe frustrerend is het dat er veel minder snelle jongens wel een goed team weten te vinden en een Europees kampioen niet?
‘Dat is frustrerend. We hebben met een aantal teams gesproken, alleen kwamen we er telkens niet uit. Vaak vanwege financiële redenen.’

 

MOTO73 26-01/2018

Wil je het hele interview met Rob Hartog lezen? Hij vertelt onder andere hoe hij zichzelf als crewchief ziet. Je leest het in MOTO73 26-01/2018! Koop het nummer hier online of in de winkel.

Foto: 2Snap
Tekst: Marien Cahuzak

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.