Marc Marquez reageert op fluitconcert en boegeroep

In de persconferentie na de race sprak Marc Márquez zich uit over de reacties van fans in het publiek. De opkomst van Dovizioso en Petrucci werd beloond met veel gejuich, maar Márquez moest het podium bestijgen onder luid boegeroep en een fluitconcert. Al snapte hij dat nog.

Wat de Catalaan minder goed trok was het duidelijk enthousiasme van het publiek toen raceleider Jorge Lorenzo de macht over zijn Ducati verloor, want toen de Mallorcaan ten onder ging in de waanzinnig moeilijke raceomstandigstandigheden werd er gejuicht alsof Misano’s publiekslieveling Valentino Rossi – afwezig door blessureleed – zojuist de leiding gepakt had. Márquez: “Ik voel me droevig als ik zoiets hoor. Wij komen hier om te racen, we riskeren ons leven. Gelukkig was Jorge oké, maar je kunt flink gewond raken; daar juich je toch niet voor?”

De fluitconcerten die Márquez zelf kreeg na een valpartij in de training waren van eenzelfde kaliber. In een vrij cynische reactie, begroette de regerend wereldkampioen de fans van zijn tegenstanders met toegewuifde kussen.

Precedent
De concurrenten van vedette Valentino Rossi kregen het al eerder te verduren, want toen Rossi vorig jaar met motorpech uitviel tijdens de Italiaanse GP, kreeg uiteindelijk racewinnaar Jorge Lorenzo niets dan ellende over zich heen toen hij het podium besteeg.

Ook doken er toen beelden op van fans die poppen lijkend op Márquez en Lorenzo verbrandden. De regie grijpt in dit soort situaties over het algemeen in door die beelden tijdens de live-uitzending niet te tonen en het geluid van het publiek zachter te zetten bij de podiumpresentaties, maar op Misano leek het overweldigend kabaal van de ontstemde fans niet te dempen.

Foto’s: MotoGP en 2Snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.