maandag 28 november 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Marc Marquez reageert op fluitconcert en boegeroep

In de persconferentie na de race sprak Marc Márquez zich uit over de reacties van fans in het publiek. De opkomst van Dovizioso en Petrucci werd beloond met veel gejuich, maar Márquez moest het podium bestijgen onder luid boegeroep en een fluitconcert. Al snapte hij dat nog.

Wat de Catalaan minder goed trok was het duidelijk enthousiasme van het publiek toen raceleider Jorge Lorenzo de macht over zijn Ducati verloor, want toen de Mallorcaan ten onder ging in de waanzinnig moeilijke raceomstandigstandigheden werd er gejuicht alsof Misano’s publiekslieveling Valentino Rossi – afwezig door blessureleed – zojuist de leiding gepakt had. Márquez: “Ik voel me droevig als ik zoiets hoor. Wij komen hier om te racen, we riskeren ons leven. Gelukkig was Jorge oké, maar je kunt flink gewond raken; daar juich je toch niet voor?”

De fluitconcerten die Márquez zelf kreeg na een valpartij in de training waren van eenzelfde kaliber. In een vrij cynische reactie, begroette de regerend wereldkampioen de fans van zijn tegenstanders met toegewuifde kussen.

Precedent
De concurrenten van vedette Valentino Rossi kregen het al eerder te verduren, want toen Rossi vorig jaar met motorpech uitviel tijdens de Italiaanse GP, kreeg uiteindelijk racewinnaar Jorge Lorenzo niets dan ellende over zich heen toen hij het podium besteeg.

Ook doken er toen beelden op van fans die poppen lijkend op Márquez en Lorenzo verbrandden. De regie grijpt in dit soort situaties over het algemeen in door die beelden tijdens de live-uitzending niet te tonen en het geluid van het publiek zachter te zetten bij de podiumpresentaties, maar op Misano leek het overweldigend kabaal van de ontstemde fans niet te dempen.

Foto’s: MotoGP en 2Snap

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen