dinsdag 27 februari 2024

Ducati Scrambler 1100 Dark Pro 2021

2021 Ducati Scrambler 1100-serie is uitgebreid met de Dark Pro.

Ducati heeft op de Scrambler 1100 Pro ook een traditie hersteld die bij de millenniumwisseling met de Monster voor het eerst werd toegepast: de Dark-versie. Deze versie kenmerkt zich door een matte afwerking, die op de nieuwe Scrambler 1100 Dark Pro wordt omschreven als Dark Suit . De uitvoering heeft een eigen waardigheid, maar is ook bijzonder geschikt voor maatwerk.

Aan de basis ligt de 1100cc Desmodue-tweecilinder, die mechanisch of elektronisch niet is gewijzigd. Van bijzondere waarde en standaard zijn Ducati Traction Control (DTC), die speciaal voor het model is gekalibreerd, ABS cornering en drie riding modes (Active, Journey en City).

Hetzelfde geldt voor het ontwerp, dat afstand neemt van zijn grote broers. Door enerzijds de matzwarte kleurstelling maar ook door de geanodiseerde aluminium onderdelen en de klassieke spiegels.

De Scrambler 1100 Dark PRO is vanaf oktober 2020 verkrijgbaar bij alle Ducati- en Scrambler-dealers voor de prijs van 14.690 euro (België €12.490,-).

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen