vrijdag 29 maart 2024

Ducati toch niet te koop?

De geplande verkoop van Ducati krijgt momenteel geen meerderheid in de raad van commissarissen. Tegenstanders versterken hun argumenten met de positieve cijfers van Volkswagen om Ducati niet te verkopen.

Amper twee weken terug lieten we je nog weten dat de Italiaanse firma Benetton serieus geïnteresseerd is in Ducati, maar volgens de laatste berichten van Reuters komt er misschien wel helemaal geen verkoop. Omdat Ducati eigendom is van Volkswagens luxemerkAudi moet de raad van commissarissen van moederbedrijf Volkswagen Group een mogelijke verkoop goedkeuren. Audi heeft hier geen commentaar op gegeven: zwijgen is instemmen?

Momenteel zijn er vijf bieders geregistreerd voor de overname van Ducati, waaronder Benetton, Bajaj en Hero Motorcorp. Volgens Reuters krijgen de vijf bieders na de zomer toegang tot de boeken van Ducati. Wellicht dat het inzien van de boeken toch een stap is naar de daadwerkelijke verkoop van Ducati, want waarom zou je anders je cijfers laten zien?

Zoals het er nu naar uit ziet moeten we nog even wachten tot september of misschien wel oktober voordat er een definitieve beslissing valt over de verkoop. De bestuurders van Audi genieten namelijk nu van een zomervakantie van drie weken, waardoor een reactie even uitblijft.

Foto: Ducati

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen