Samenwerking Triumph en Bajaj

Triumph gaat een samenwerking aan met het Indiase Bajaj om kleine, lichte motoren te produceren. Baj-wat? Bajaj is een motorfabrikant en India’s grootste exporteur van tweewielers en werkt ook samen met KTM.

Voor Triumph betekent deze samenwerking dat ze meer motoren kunnen laten produceren en hun bereik kunnen vergroten. Bajaj laat op haarbeurt weer zien dat zijzich meer wil focussen op kleine motoren. Wij kijken in ieder geval uit naar een kleine Triumph, waar in 2013 al een prototype van werd geproduceerd. Wie weet kan Bajaj voor Triumph wel een café-racer in productie laten nemen?

De samenwerking met Triumph zal vergelijkbaar zijn met de samenwerking die KTM al met de Indiase fabrikant heeft. Bajaj heeft voor dit Oostenrijkse merk reeds een aantal kleine straatmotoren geproduceerd met een capaciteit variërend van een 125 tot de 390. Daarnaast produceert Bajaj ook motoren voor KTM’s zustermerk Husqvarna en voor het eigen merk Bajaj. Het eigen merk kan als instap-merk in het lage segment worden gezien, waarna KTM en Husqvarna volgen in het midden segment (200cc en meer). Triumph zal weer een segment hoger komen te staan.

Leuk weetje: Bajaj wordt uitgesproken als [baj-jat] en niet als [baj-jaj] zoals ook wij in eerste instantie dachten. Bajaj verwacht op zijn minst een half miljoen motoren te produceren vanuit deze nieuwe samenwerking. Dit aantal komt dan bovenop het reeds geplande aantal van een half miljoen motoren voor KTM en Husqvarna. Wanneer zou de eerste motor van de band rollen?

Jaarlijks worden er wereldwijd zo’n 65.000 Triumphs verkocht via zevenhonderd dealers. Triumph Motorcycles is één van de oudste motormerken en bestaat 115 jaar dit jaar.

Bron: Triumph

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?