13 C
Nederland
vrijdag 19 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Ducati verkoopt originele raceonderdelen voor op je dressoir

Het verzamelen van originele onderdelen van motoren die meedoen aan de MotoGP- en het WK Superbikes bleek de droom van veel Ducatisti. Die droom is met het Memorabilia Project werkelijkheid is geworden.

Vanaf december 2019 geeft het Ducati Memorabilia Project fans van de in Bologna gevestigde motorfabrikant de kans om gecertificeerde onderdelen te kopen van motoren die de afgelopen jaren in de MotoGP- en het WK Superbikes zijn gebruikt. De eerste serie officiële Ducati-onderdelen bestaat uit drijfstangen, krukassen, nokkenassen en zuigers, stuk voor stuk persoonlijk gecertificeerd door Claudio Domenicali en Gigi Dall’Igna. Om hun authenticiteit en originaliteit nog verder te versterken, worden alle onderdelen geleverd met een technische beschrijving en informatie over de coureurs en het seizoen  waarin de onderdelen werden gebruikt.

De memorabilia kun je kopen in de Ducati Store in Borgo Panigale en vanaf 2020 ook online op www.ducati.com. Elk onderdeel is beschermd in een vitrine van plexiglas en wordt geleverd met een certificaat van echtheid.

De beschikbaarheid is beperkt, waardoor dit een niet te missen kans is voor Ducatisti en andere motorliefhebbers om eigenaar te worden een echt stukje race-Ducati.

Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen