Ducati viert 90-jarig bestaan met de draXter

Sodeju. Ja Ducati, zo maak je een XDiavel nou pas echt spannend! Op de Motor Bike Expo in Verona verscheen dit Ducati draXter Concept ten tonele. Volgehangen met allerhande spul dat anders enkel toebedeeld wordt aan de racers van het merk, heeft Ducati geprobeerd het sportieve van de XDiavel te onderstrepen. Het mag gezegd worden dat dat gelukt is!

En voor wie zich afvroeg waar die 90 op de onderkuip voor staat… Nou, dat is ter ere van Ducati’s 90-jarig bestaan. Voor de ingelezen Ducatitisti in alle staten zijn, benadruk ik graag dat Ducati inderdaad pas kort na de oorlog motorfietsen begon te bouwen, maar het merk al in 1926 begon met de productie van radio’s. Noem het slimme marketing; in 2026 kunnen ze de 100 jaar sinds oprichting vieren en in 2046 de 100 jaar sinds de eerste motor. Je snapt het wel.

Terug naar de draXter: ja, dat is inderdaad een Pirelli autorace-slick om het achterwiel, en nee, wij denken ook niet dat dat praktisch is. Maar staat het cool? Absoluut!

[justified_image_grid ids=23186,23187,23188,23189]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?