zaterdag 20 april 2024

Ducati viert 90-jarig bestaan met de draXter

Sodeju. Ja Ducati, zo maak je een XDiavel nou pas echt spannend! Op de Motor Bike Expo in Verona verscheen dit Ducati draXter Concept ten tonele. Volgehangen met allerhande spul dat anders enkel toebedeeld wordt aan de racers van het merk, heeft Ducati geprobeerd het sportieve van de XDiavel te onderstrepen. Het mag gezegd worden dat dat gelukt is!

En voor wie zich afvroeg waar die 90 op de onderkuip voor staat… Nou, dat is ter ere van Ducati’s 90-jarig bestaan. Voor de ingelezen Ducatitisti in alle staten zijn, benadruk ik graag dat Ducati inderdaad pas kort na de oorlog motorfietsen begon te bouwen, maar het merk al in 1926 begon met de productie van radio’s. Noem het slimme marketing; in 2026 kunnen ze de 100 jaar sinds oprichting vieren en in 2046 de 100 jaar sinds de eerste motor. Je snapt het wel.

Terug naar de draXter: ja, dat is inderdaad een Pirelli autorace-slick om het achterwiel, en nee, wij denken ook niet dat dat praktisch is. Maar staat het cool? Absoluut!

[justified_image_grid ids=23186,23187,23188,23189]

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen