zondag 5 februari 2023

Ducati: Vrede, Revolutie en Pool-taferelen

Laat het maar aan Ducati over om de marketing-machine die Scrambler Ducati heet stevig door te laten draaien. Wanneer het vuurtje onder de ketel dreigt te doven mik je gewoon drie Scrambler Sixty2’s bij custombouwers neer, geeft ze carte blance en alsof het een klots spiritus is, laait de Scrambler-fik weer hoog op.

Dat was dan ook precies wat Ducati deed voor de Motor Bike Expo in Verona. Deze drie nieuwe apparaten heten de Peace Sixty2, de Revolution en de Artika. Met name die eerste twee staan zowel qua naam als ontwerp linea recta tegenover elkaar. 

Bovenstaand treffen we de Revolution, geïnspireerd door de bobber-scene is de Revolution hartstikke strak, clean en eenvoudig. Bouwer van dit matzwarte Italiaans rijwiel is Officine Mermaid.

Hieronder maak je kennis met de Peace Sixty2. Lekker druk qua details zonder te overdrijven. Geïnspireerd door klassieke racers oogt alles aan boord van de Peace functioneel, zonder te karig aan te doen. Naam van de knutselaar achter dit apparaat? Mr. Martini is de naam.

Als laatst hebben we de Artika, gericht op de arctische kou of in elk geval moet je het idee krijgen je er zo mee in te kunnen schrijven voor een ijsrace. Dario Lopez Studio liet zich inspireren door de Ducati Pantah Ice Trophy, een motor die echt gebruikt is voor ijsraces… dus qua authenticiteit zit het wel goed!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen