dinsdag 27 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Rossi maakt niet langer de petjes voor Marquez

Het klinkt nu zo raar, maar in den beginne was het een logische combo: Rossi’s kleding- en merchandisemerk VR46 maakte tot deze week de petjes, shirts, stickers en wat dan ook voor Marc Marquez. Marquez heeft het contract met VR46 nu dus definitief beëindigd.

Toen Marc Marquez net aan zijn opmars begon, keek hij enorm op tegen Valentino Rossi en wat een eer moet het dan zijn om jouw MM93-merchandise te laten produceren en distribueren door het bedrijf van een man als Rossi? Inmiddels is de relatie behoorlijk bekoeld en in november werd al duidelijk dat ook zakelijke kant van het verhaal de rivaliteit niet zo gaan overleven. En ondanks dat het contract nog doorliep tot 1 januari 2017, is ook die zakelijke relatie tussen beiden nu te ruste gelegd.

Marquez brengt zijn de productie van zijn fankleding nu onder bij Gruppo Pitrelli, het bedrijf dat voor onder meer Lorenzo, Iannone en Dovizioso de promotieartikelen regelt. Het geld dat Rossi door het vertrek van Marquez misloopt wordt ondertussen fijn aangevuld door de financiële meevaller dat VR46 vanaf dit jaar de merchandise van het Movistar Yamaha fabrieksteam mag gaan produceren en distribueren.

Al met al is dit opnieuw een stap verder uit elkaar voor de eens zo goed bevriende coureurs. Kinderachtig of juist volwassen om deze zakelijke scheiding door te voeren, het zal moeten blijken. Één ding is zeker: de rivaliteit tussen Marquez en zijn oude idool lijkt nog altijd vurig te branden.

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen