maandag 29 april 2024

Ducati viert recordjaar met de Panigale Racing Replicas

Ducati heeft een spectaculair jaar achter de rug in het motorracen en om dit te vieren hebben ze de exclusieve Panigale Racing Replica-serie gelanceerd. Deze beperkte verzamelobjecten zijn geïnspireerd op Ducati’s successen in MotoGP, WorldSBK en WorldSSP en belichamen zowel de spirit van motorsport als technische prestaties en designkunst.

Ducati’s eerbetoon aan een historisch seizoen

Tijdens het feestelijke evenement genaamd ‘Campioni in Festa’ heeft Ducati vijf speciale edities van de Panigale onthuld. Deze unieke modellen zijn een eerbetoon aan de indrukwekkende successen in de MotoGP-, WorldSBK- en WorldSSP-kampioenschappen. Ze weerspiegelen het ontwerp van de racemachines van Francesco Bagnaia, Jorge Martín, Marco Bezzecchi, Álvaro Bautista en Nicolò Bulega.

Ducati Diavel voor Bentley: vakmanschap en prestaties verenigd in een exclusieve motorfiets

Ducati’s dominante seizoen 2023

Het jaar 2023 was buitengewoon succesvol voor Ducati in de wereld van motorraces. Voor het eerst ooit slaagde een fabrikant erin om twee opeenvolgende jaren zowel het MotoGP- als het WorldSBK-wereldkampioenschap te winnen, samen met de titel in de WorldSSP. Dit resultaat weerspiegelt het buitengewone werk van ingenieurs, teams en coureurs.

Exclusieve uitrusting en ontwerp

Elke motorfiets in de Panigale Racing Replica-serie is voorzien van de originele handtekening van de betreffende coureur op de tank, afgedekt met een transparante lak. De beperkte en genummerde edities eren de racenummers van de coureurs – van Bagnaia’s 63 tot Bulega’s 11.

De Panigale Racing Replicas zijn alleen verkrijgbaar als éénzitters en hebben kenmerken zoals geëtste aluminium stuurplaten en speciale zadels. Elk model heeft een uniek ontwerp dat is geïnspireerd op de racetinten van het seizoen 2024, inclusief het Ducati Yellow-lak.

Technologische hoogtepunten en beperkte oplages

De Panigale V4-modellen zijn gebaseerd op de ‘S’-versie en zijn uitgerust met verschillende Ducati Performance-componenten die zowel geschikt zijn voor weggebruik als circuitgebruik. Technische specificaties omvatten onder andere een STM-EVO SBK-droge koppeling, Akrapovič-uitlaatsystemen en Brembo Stylema R-remklauwen. De beperkte oplages variëren van 72 stuks voor het Bezzecchi-model tot 263 exemplaren voor het Bagnaia-model.

Panigale V2 Bulega World Champion Replica

De Panigale V2 Bulega-editie heeft een rood-zwarte kleurstelling die lijkt op het Aruba.it Racing WorldSSP-team. Met Öhlins-vering, Akrapovič-race-uitlaatsystemen en een gewichtsvermindering van 5 kg dankzij een lithium-ion-batterij, is deze editie beperkt tot 111 exemplaren.

Exclusieve verzamelobjecten van Ducati

Elke motorfiets wordt geleverd met een certificaat van echtheid en in een speciale houten kist, waardoor ze waardevolle verzamelobjecten worden. Met de Ducati Panigale Racing Replica-serie viert Ducati niet alleen opmerkelijke sportieve prestaties, maar biedt het ook motorliefhebbers de mogelijkheid om een stuk motorsportgeschiedenis te bezitten.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen