vrijdag 29 maart 2024

Ducati’s nieuwe Diavel

We zaten er niet erg ver naast, met onze aankondiging van de nieuwe Diavel, een paar dagen geleden. Het was dus geen verrassing dat Ducati vandaag op de Autosalon van Geneve de herziene cruiser presenteerde, al hameren de Italianen er op dat de Diavel geen cruiser genoemd mag worden. En daar hebben ze wel een punt. Immers, welke typische cruiser met ruim 160 pk kennen we?

Hoewel we grotere veranderingen aan het motorblok verwachtten, heeft Ducati de paardenstal niet vergroot. Het motorblok levert nog steeds 162 pk, maar doet dat nu bij een iets lager toerental. Dit dankzij aangepaste in- en uitlaatkleppen. Verder is de L-twin aangepast zoals ‘ie nu ook in de Monster 1200 hangt. En dus kunnen we spreken van het ’tweede generatie’ Testastretta-11-graden-motorblok. Dubbele bougies dus, en een keurige grootonderhoudsinterval van 30.000 kilometer.

Ook de nieuwe uitlaatpartij doet denken aan die van de Monster 1200, net zoals de Diavel de Monster volgt als het gaat om de LED-verlichting rondom de nieuwe koplamp. Ook is het aanzicht van de radiateurs vernieuwd en is het stuur een fractie hoger geplaatst.

Leuk is het nieuwe TFT-scherm, dat onder het dashboard op de tank zelf is geplaatst. Een tweede scherm dus, dat de brandstofvoorrraad indiceert, de gekozen versnelling laat zien en de koppeling met de gekozen rijmodus verzorgt.

De nieuwe Diavel is over vier weken bij de dealer te zien. De prijs is nog onbekend, maar deze zal niet veel hoger liggen dan de huidige prijs.

 

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen